Deținerea animalelor sălbatice de către persoane fizice sau juridice trebuie declarată la Garda de Mediu. Amenzile ajung până la 10.000 de lei

1

Orice persoană fizică sau reprezentantul unei persoane juridice care deţine accidental exemplare de faună sălbatică (păsări sau alte specii strict protejate prevăzute în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007) sau cadavre ale acestora, are obligaţia să le declare la comisariatul judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, transmit reprezentanții instituției.

Nedeclararea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice.

În cursul anului 2024 comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Județean Neamț au preluat de la două persoane fizice un exemplar de țestoasă de apă europeană (Emys orbicularis) și un exemplar de barză albă (Ciconia ciconia) și le-au încredințat în custodia provizorie a unor cabinete medicale veterinare până la atingerea stării fiziologice normale. Starea de sănătate a acestora a fost evaluată, urmând ca după însănătoșire să fie eliberate în habitatul natural sau vor fi încredințate unei asociații care se ocupă cu îngrijirea și protejarea animalelor.

a precizat Garda de Mediu Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mircea spune

    Săracii de la garda de mediu,sunt puși sa muncească pentru ca și asa taie frunza la caini!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate