Deszăpezirea la Piatra-Neamț o găinărie marca ”Administrația liberală”

2

Contractul de deszăpezire la Piatra-Neamț a fost semnat cu firma primăriei, Publiserv. Dacă în alți ani vedeam un întreg set de scamatorii făcut pe marginea acestui contract, pentru ca oamenii să creadă ca totul este legal, șmecheria a fost declasată ca nivel de competență infracțională și a devenit găinărie.

Cei de la Publiserv care au aranjat cu cei de la primărie licitația și caietul de sarcini au fost atât de incompetenți încât nu au fost în stare să se pună de comun acord pe sume și s-au trezit înainte de licitație că ar trebui să scadă valoarea contractului cu aproximativ 20%.

Pentru a realiza în mare viteză noua ofertă, cineva de la Publiserv a simulat un alt ofertant, inventând un plic în care ar fi fost o altă oferă de la o altă firmă, în realitate plicul fiind gol. Pe motivul concurentului inventat la licitație s-a trecut la scăderea prețurilor cu 20% care s-a făcut la fel de incompetent. S-a scăzut cu 22% totul din ofertă de ieșise motorina vreo 4 lei, adică mai ieftină decât o cumpărau.

Totuși, în toată această poveste cu aranjarea achiziției serviciilor de deszăpezire nu am înțeles de ce a fost nevoie să se mimeze un alt ofertant. În nicio logică infracțională acțiunea aceasta nu are nici un sens ba, din contra, atrage atenția inutil. E ca și cum ai conduce băut și fără permis și ai claxona când treci pe lângă mașina de poliție.

Nu este vorba neapărat de aranjarea achiziției serviciilor de deszăpezire ca ele să fie luate de o anumită firmă. Asta se întâmplă cam în fiecare an la primăria Piatra-Neamț. E o infracțiune care a devenit normalitate. Ce e de mirat e nivelul foarte scăzut de competență infracțională la care s-a ajuns. Nici furăciunile nu mai sunt ce erau odată la primăria pietreană.

2 Comentarii
  1. Letit snau spune

    Si daca nu ninge si lucrarile nu se efectueaza asa cum au estimat cine pierde?

  2. vasile r spune

    felicitari administratia PDL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate