Despre animalele sălbatice de la circ

0

O știre apărută pe pe site-ul celor de Agerpres anunța că Circul național elvețian Knie va renunța la spectacolele cu elefanți. Menționăm că pachidermele au fost un simbol pentru acest circ încă din 1920. De asemenea, circul a avut mereu grijă de aceste animale, însă confortul lor în timpul reprezentațiilor era departe de a fi optim.
Evident că ideea și decizia au fost apreciate și salutate de toată lumea.1
La noi lucrurile stau pe dos. Dacă am încerca să facem o paralelă cu ce se întâmplă în circurile din România, cu siguranță am cădea în derizoriu. O mare parte din animale sălbatice din circuri sunt înfometate și chiar supuse la electroșocuri pentru a învăța trucuri care i-ar amuza pe oameni.
A existat și o propunere de lege prin care se dorea interzicerea a folosirii animalelor sălbatice în circuri. Cum era de așteptat, proiectul de lege nu trecut de Senat.
Probabil, unii vor spune că venirea circului în oraș reprezintă unica modalitate prin care mai ales copiii pot vedea animale sălbatice.
Însă merită efortul de a duce copiii la acest gen de spectacole? Cu siguranță nu. Ceea ce se întâmplă în arenă nu are nicio legătură cu comportamentul natural al animalelor.
A scoate lei, tigrii, elefanți din mediul lor natural pentru a fi expuse în circuri, doar pentru capriciul oamenilor este prea mult și fără sens.
În prezent, nu există o interdicție la nivel european, însă unele țări, precum Austria, Grecia și Bulgaria au interzis total aceasta practică, iar altele au impus o lista restrictivă a animalelor care pot fi dresate în circuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate