Desigur că am avut dreptate și se furaseră 3.000.000 euro din banii europeni de la Neamț

10

investigatieÎn  anul 2013 am început o amplă investigație jurnalistică despe ”Milioanele de euro furate din bani europeni de clanul Tărâță”. Setul de articole arăta cum au fost înființate aproximativ 30 de firme pe diverse persoane care lucrau în slujba clanului TCE 3 Brazi și cum aceste firme au luat fiecare proiecte europene de sute de mii de euro cu ajutorul funcționarilor corupți de la APDRP Neamț. Tot grupul infracțional suspectat de noi a fost făcut public pe rând. Fiecare firmă, fiecare asociat al firmei, suspecții din conducerea APDRP, am arătat cum se încearcă mușamalizarea și chiar și greșelile pe care infractorii le-au facut și unde au lăsat urme de am putut să-i depistăm.  Din ancheta noastră jurnalistică au rezultat aproximativ 30 de suspecți și o fraudă de cel puțin 3 milioane de euro, o sumă uriașă, dacă e să ne raportăm la județul unde au fost furați acești bani, adica Neamț.

Pentru această anchetă jurnalistică am fost nevoiți să suportăm niște abuzuri și presiuni de neimaginat pentru o țară civilizată. Dosare penale false, procese de calomnie cu case celebre de avocatură din România, controale de pe la toate instituțiile, uși izbite în față, filaje, intimidări, denigrări, amenințări și tot ce se mai poate.

La finele anului 2013 au început audierile, toate persoanele suspectate de noi și prezentate în cadrul investigației jurnalistice au mers și au dat cu subsemnatul. În 2014 au fost chemați la audieri și cei din conducerea APDRP Neamt, dar hoția având în spate nume grele și bani mulți, treburile păreau să se liniștească așa că am scris din nou, și am scris și am fost din nou amenințați, ni s-au facut alte dosare penale, alte abuzuri, până și prefectul de la acea vreme instigat de grupul infracțional de care scriam ne-a facut o plângere penală la DIICOT care desigur s-a inchis și ea cu soluția ”faptele nu există”. De abia în 2015 au început perchezițiile, reținerile, punerile sub acuzare și tot ce a apărut în rechizitorii era exact ce am suspectat și noi în ziar, ba chiar mai grav.

Acum, în 2016, aflăm că investigația noastră jurnalistică pentru care am pățit toate relele de pe lume a ajuns un mare dosar penal pe masa judecătorilor, dosar în care procurorii cer ani grei de pușcarie pentru cei de care ziceam și noi că sunt niște infractori si am fost acuzați de calomnie chiar și de unii colegi din presa locală de la Monitorul de Neamț și Est TV, instituții media ce lucrau la ordinul unui grup infracțional mai mare din care făcea parte acest grup infracțional mai mic, dar aceasta e altă discuție.

Iată lista cu inculpații din dosarul penal care are ca obiect ”constituirea unui grup infracţional organizat”. Cap de lista fostul director APDRP Neamț:
ASTANEI CIPRIAN Inculpat
BĂLĂU RADU Inculpat
BELCIUG ANA Inculpat
MITITELU LIVIU MARIUS Inculpat
GRIGORAŞ MARIA Inculpat
MIHĂILĂ VASILE Inculpat
LUKACS ANNA MARIA Inculpat
BUTUNOI ANDREEA VALENTINA Inculpat
TĂRÎŢĂ COSTEL Inculpat
DOBROVĂŢ SIMONA ADRIANA Inculpat
S.C. AGROANNA PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROBA PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROBIN PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROCIV PREST S.R.L Inculpat
S.C. AGRODIN PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROELI CONSULTING PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROGENA PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGRONAR PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGRONILIA PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROTEL PREST S.R.L. Inculpat
S.C. AGROVAS PREST S.R.L. Inculpat
S.C. COSTAGRO PREST S.R.L. Inculpat
S.C. ELBA AGROCONSULTING S.R.L. Inculpat
S.C. GRIMAGRO PREST S.R.L. Inculpat
S.C. IANAGRO CONSULTING PREST S.R.L. Inculpat
S.C. LIA AGROCIP S.R.L. Inculpat
S.C. ONAGRO PREST S.R.L. Inculpat
S.C. TARAGRO PREST S.R.L. Inculpat
S.C. TERRASIV PREST S.R.L. Inculpat
S.C. VANMAR PREST S.R.L. Inculpat
S.C. TCE 3 BRAZI SRL Inculpat

Oameni din acest grup infracțional se bucură încă de prezumția de nevinovăție până la sentințele finale pe care le așteptăm cumiți ca să putem să facem următorul pas, deoarece avem suspiciuni bazate pe probe că au fost plătiti sau instigați, direct sau prin interpuși, funcționari și jurnaliști din Neamț pentru ca aceștia să ne denigreze, să blocheze investigațiile noastre jurnalistice și mai ales să ne atace pentru a ne pierde credibilitatea și cheful de anchete jurnalistice, dar să avem răbdare. Am așteptat 3 ani ca justiția să confirme că nu suntem calomniatori, ci chiar spuneam adevărul. Mai așteptăm o perioadă pentru că lucrurile nu pot rămâne așa.

Pentru această anchetă jurnalistică ni s-au fabricat dosare penale cu acuzații false la Procuratură, DNA, DIICOT și am fost hăituiți prin controale și procese civile. Timpul, banii și mai ales stresul vor trebui decontate de cineva și nu dintr-o sete de răzbunare, chiar uman vorbind ne este milă de cei care au fost folosiți și acum plătesc, ci pentru ca niciodată nici un jurnalist să nu mai treacă prin ce am trecut noi. Poți să fii curat ca lacrima, tensiunea și presiunea psihologică provocată de anchetarea într-un dosar penal chiar dacă acesta se termină cu NUP, SUP, casare, nu există fapta, nu trebuie să o mai suporte niciun jurnalist. Abuzul de drept comis contra jurnaliștilor sau oamenilor care deranjează grupuri de interese sau indivizi potenți financiar sau politic trebuie sancționat sever.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
 1. vio spune

  daca fiecare din cei enumerati si-au facut cate o vila va dati seama ca e aproape un cartier daca ar fi la un loc?

 2. Dragos spune

  ..ce chestie..cate societăți deschise de ăstia.!.agro x,agro y,agro z..parca sunt producatori auto..si nu numai,in mod cert sunt mai multi ca ăstia.!.

 3. nae spune

  Lupta pt dreptate este f. dura. Marea problema este ca in jud. Neamt nu avem procurori si politisti decisi sa faca dreptate. Numai mafia lui Pinalty care a facut legea in Neamt vreme de 10 ani este un izvor nesecat de dosare penale ! Dar ceea ce ati facut poate reprezenta un inceput de curatenie in Neamt.

 4. Luca Aurelian spune

  Interesant de vazut cine sunt administratorii firmelor inculpate. Le puteti face publice numele ?

  ADMIN: http://www.ziarpiatraneamt.ro/despre-dosarul-tce-3-brazi-de-la-dna

 5. COTY spune

  Acesta e rezultatul legilor in Romania,legi neclare,legi cu foarte multe norme de aplicare,care sunt facute subiective, de ,si pentru cei cu putere politica,legi care se interpreteaza si cei care la aplica stiu smecheriile lor si uite asa devii infractor,vrei sa faci ceva si te trezesti cu dosar penal sau judecata,domnilor o lege buna este simpla,aplicabila si inteleasa de tot poporul,nu numai de justitie.Cat la suta din populatia Romaniei cunoaste,a citit o lege,imi spuneti?Populatia,elevii,studentii invata in institutiile de invatamant despre vreo lege,despre obligatii si drepturi?

 6. Jana spune

  Felicitări! Sunteți singurii care se ocupă de astfel de cazuri.Sunteți cei mai buni! Îmi pare rău că ați trecut prin „necazuri „.Ăștia nu merită să doarmă liniștiți! Mult succes și răbdare. ..așteptăm vesti bune. .

 7. Elena spune

  Felicitàri.

 8. KarmineLamborghini spune

  Si acuma mai sunt case libere in valenii 1 si mi s a dat case intre tigani 😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤

 9. KarmineLamborghini spune

  Cautati si prin primaria orasului Piatra Neamt care cer spaga pentru locuinte sociale!

 10. viorel spune

  felicitari pentru ancheta jurnalistica ,hotii trebuie sa plateasca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate