Descoperiți India! Oportunități economice în Insulele Andaman & Nicobar

0

Insulele Andaman & Nicobar sunt un mic colț de paradis localizat la 1,400 km depărtare de coasta de est a Indiei. Aici se găsesc plaje pitorești și lagune cu ape de culoare albastru turcoaz.

Port Blair, capitala Insulelor Andaman & Nicobar, este poarta către arhipelag și se conectează cu multiple insule prin intermediul unor feriboturi zilnice. Insulele Havelock și Neil sunt cele mai cunoscute de către turiști pentru nisipurile albe, plajele cu palmieri și ativități precum snorkelling și scufundări.

Andaman & Nicobar este un arhipelag format din 572 de insule localizate între Golful Bengal și Marea Andaman. 

Există 23 de porturi și un aeroport internațional în capitala Port Blair, 96 de sanctuare și 9 parcuri naționale localizate pe insule. Lanțul de insule securizează linia de coastă din regiunea Indo-Pacifică.

Recoltele majore de pe insule includ nuca de cocos, orezul, banana și nuca areca. Produsul domestic statal brut (GSDP) a fost înregistrat la o valoare de 1.1 miliard de dolari de către uniunea teritorială.

PUNCTE FORTE

150 milioane de dolari, buget pentru transport în uniunea teritorială

240,000 tone de pește marin exploatabil anual

515,000 de turiști sosiți în 2019

2,400 de IMM-uri și 7 unități industriale în uniunea teritorială

1,962 km de coastă oferă oportunități de investiții uriașe

86% din arhipelagul Andaman & Nicobar este acoperit de păduri tropicale, industriile care au la baza lemnul fiind sprijinite

SECTOARE CHEIE DE CREȘTERE

Aviație

Cu peste 100 de aeroporturi operaționale, India are cea mai rapidă piață de creștere și a treia cea mai mare piață domestică de aviație.  Este de așteptat ca industria aviației din India să înregistreze investiții în valoare de 5 miliarde de dolari în următorii 4 ani.

Prelucrarea în domeniul apărării

India are a doua ce mai mare armată permanentă din lume și este al cincilea cel mai mare investitor în domeniul echipamentului și tehnologiei de apărare. India plănuiește să cheltuiască 130 miliarde de dolari pentru modernizare în următorii cinci ani, având ca scop autosuficiența în sectorul de producție al apărării.

Prelucrarea alimentelor

Sectorul agrar vast al Indiei este al doilea cel mai mare producător de cereale, fructe și legume din India. Țara a exportat alimente procesate în valoare de 42.2 miliarde de dolari în 2018-2019, care consistă în legume conservate, leguminoase, băuturi și carne.

Porturi și transport

India este situată strategic pe principalele rute de transport maritim din lume, cu o coastă de peste 7.500 km. Transportul maritim din India gestionează 95% din volumul comerțului, o parte cheie a economiei.

Energie regenerabilă

India ocupă locul 4 la energia eoliană, al 5-lea în totalul energiei regenerabile și al 6-lea la capacitatea instalată de energie solară, la nivel global. India intenționează să creeze o capacitate nouă de producere a energiei regenerabile de 500 GW până în 2030.

OPORTUNITĂȚI DE CREȘTERE

UDAN 4.0

A licitat trei piste de aterizare în Insulele Andaman & Nicobar

Misiunea Smart Cities

A inclus Port Blair din Andaman & Nicobar în planul de dezvoltare urbană

Turismul eco

Este promovat de Guvern prin parteneriat public-privat

Port maritim internațional

În Port Blair, având o capacitate mărită și infrastructură modernizată.

Flora & fauna

Arhipelagul Andaman & Nicobar sprijină IMM-urile, pescuitul și activitățile de turism

Conectivitate prin cablu submarin

Oferă o bandă de frecvență de 2 x 200 GB între Chennai și Port Blair pentru a îmbunătăți conectivitatea, digitalizarea, comerțul și pentru a mări oportunitățile de angajare.

AGENȚII

Platformă Unică de Autorizări – Administrația Andaman & Nicobar

[email protected]

+91 3192-232601

Înființat în cadrul proiectului “Ease of Doing Business” întreprins de Guvernul Indiei pentru a facilita un mediu prietenos pentru afaceri.

Directoratul Industriilor – Administrația Andaman & Nicobar

[email protected]

+91 3192-232398

Directoratul Industriilor este un departament central din cadrul administrației Andaman & Nicobar care promovează industriile.

Turismul din Andaman & Nicobar

[email protected]

+91 3192-232694

Responsabil pentru dezvoltarea, promovarea și facilitarea turismului din arhipelagul Andaman & Nicobar, cunoscut pentru plaje cu nisip alb și palmieri, păduri tropicale și de mangrove.

ANIIDCO (Andaman & Nicobar Islands Integrated Development Corporation Limited)

[email protected]

+91 3192-236086

Principalul obiectiv al ANIIDCO este de a dezvolta și exploata în scopuri comerciale resursele naturale pentru o dezvoltare echilibrată și blândă a teritoriului.

Camera de Comerț și Industrie Andaman

[email protected]

+91 3192 232906

Camera de Comerț și Industrie a fost înființată cu scopul de a proteja interesele vitale a oamenilor de afaceri din arhipelagul Andaman & Nicobar.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate