Descoperire arheologica in Egipt

0

 egiptO cometa a explodat deasupra Egiptului in urma cu 28 de milioane de ani, lasand in urma un „misterios” cristal negru – primul material provenit dintr-un nucleu de cometa ce a fost descoperit pana in prezent pe Terra, a anunțat marți echipa de oameni de știința care a realizat descoperirea.

„Cometele ne brazdeaza dintotdeauna cerul — acei bulgari murdari de gheața amestecata cu praf — dar niciodata pana acum nu a fost identificat pe Pamant material provenit dintr-o cometa”, a precizat profesorul David Block de la Universitatea sud-africana de la Witwatersrand.

Faraonul egiptean Tutankamon a avut o broșa in forma de scarabeu facuta din sticla de siliciu galbena, substanța rezultata dupa ce explozia cometei a incalzit nisipul pana la 2.000 de grade Celsius. In urma acestei explozii, pe Pamant a ajuns și un cristal de roca negru, conform unui comunicat al universitații.

Acest cristal de roca reprezinta „prima dovada a unei comete care patrunde in atmosfera Pamantului și explodeaza, provocand o ploaie de foc ce a distrus totul in calea sa”, se precizeaza in comunicat.

Acest cristal, descoperit inca din 1996, a fost analizat de o echipa de geologi, fizicieni și astronomi. A stat degeaba o lunga perioada de timp, pana a ajuns in mainile unui cercetator care studiaza diamantele, conform profesorului Jan Kramers de la Universitatea din Johannesburg.

Șocul impactului a dus la formarea unor diamante microscopice pe acest cristal de roca, iar studiile realizate asupra sa au demonstrat ca nu este vorba de o piatra ordinara. Acest cristal de 30 de grame prezinta o trasatura caracteristica rocilor extraterestre și este totuși diferit fața de meteoriți, susține Kramers.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate