Descinderi pe Lacul Izvorul Muntelui

0

În vederea respectării prevederilor Ord. nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2020, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Neamț, împreună cu reprezentanți ai IPJ Neamț și ai IJJ Neamț, au participat săptămâna trecută la acțiuni de control pe Lacul Izvorul Muntelui.

Reprezentanții IPJ Neamț și IJJ Neamț au aplicat 18 sancțiuni și au întocmit două dosare penale pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, s-a verificat respectarea interdicțiilor pe pârâul Iapa, declarat ca și zonă de refacere biologică pentru resursele acvatice vii. În aceasta zonă este interzis pescuitul pe toată perioada anului și se interzic lucrările în zona malurilor și a albiei minore care împiedică migrarea, reproducerea, sau pun în pericol existența resurselor acvatice vii. Nu au fost constatate neconformități în acest sens.

Sursa: Garda de Mediu Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate