Deschiderea oficială a Festivalului Medieval de la Cetatea Neamț

1

Vineri, 1 iulie a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Medieval de la Cetatea Neamț, ediția a III-a. Personaje istorice precum voievozii Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș, însoțiți de străjeri, cavaleri și domnițe s-au întâlnit cu oamenii prezentului în Parcul Central din orașul Târgu Neamț.

În prezența oficialităților locale și județene, Vlad Voievod Draculea (Bogdan Jianu) și-a făcut apariția călare pe cal, iar întreaga suflare din cetatea moldavă, de la bravii străjeri până la micuțele prințese, au venit în întâmpinarea lui:

Pentru a înștiința întregul oraș de prezența musafirilor de viță nobilă, cavalerii și domnițele au străbătut la pas drumul până la Tabăra Medievală din Parcul Cetate, acolo unde s-au pregătit ceaunele fermecate cu bucate alese, s-au tocmit cântăreții care să completeze atmosfera medievală și s-au adunat toți meșterii populari din zonă cărora nu le este frică de modul în care face dreptate Vlad Țepeș:

Până duminică, 3 iulie, Vlad Voievod Draculea poate fi zărit în tabăra medievală din Parcul Cetate, acolo unde este oaspetele domnitorului Ștefan cel Mare:

S-a creat astfel o punte de legătură între lumea tehnologiei și vremurile demult apuse, pe care se poate trece în acest weekend, doar în orașul Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Sursa: ziartarguneamt.ro

1 Comentariu
  1. Marius spune

    Dar FARA bagarea in seama a „Consiliului Judetean” chiar nu se putea trai?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate