Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 iulie 2019
  • :
  • :

Deschiderea oficială a Festivalului Medieval de la Cetatea Neamț

Vineri, 1 iulie a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Medieval de la Cetatea Neamț, ediția a III-a. Personaje istorice precum voievozii Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș, însoțiți de străjeri, cavaleri și domnițe s-au întâlnit cu oamenii prezentului în Parcul Central din orașul Târgu Neamț.

În prezența oficialităților locale și județene, Vlad Voievod Draculea (Bogdan Jianu) și-a făcut apariția călare pe cal, iar întreaga suflare din cetatea moldavă, de la bravii străjeri până la micuțele prințese, au venit în întâmpinarea lui:

Pentru a înștiința întregul oraș de prezența musafirilor de viță nobilă, cavalerii și domnițele au străbătut la pas drumul până la Tabăra Medievală din Parcul Cetate, acolo unde s-au pregătit ceaunele fermecate cu bucate alese, s-au tocmit cântăreții care să completeze atmosfera medievală și s-au adunat toți meșterii populari din zonă cărora nu le este frică de modul în care face dreptate Vlad Țepeș:

Până duminică, 3 iulie, Vlad Voievod Draculea poate fi zărit în tabăra medievală din Parcul Cetate, acolo unde este oaspetele domnitorului Ștefan cel Mare:

S-a creat astfel o punte de legătură între lumea tehnologiei și vremurile demult apuse, pe care se poate trece în acest weekend, doar în orașul Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Sursa: ziartarguneamt.ro
Un comentariu la “Deschiderea oficială a Festivalului Medieval de la Cetatea Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *