Deschiderea extensiei adăpostului de câini, amânată până la următoarea ședință de Consiliu Local

1

Deși deschiderea extensiei adăpostului pentru câini comunitari din municipiul Piatra-Neamț era anunțată pentru această săptămână, se pare că unele probleme birocratice țin pe loc societatea Salubritas până la următoarea ședință de Consiliu Local în care ar trebui să se aprobe funcționarea noii aripi.

Conform autorităților, aceasta înseamnă mărirea capacității de la 258 la circa 500 de capete, fapt care va avea ca și consecință  intensificarea în perioada următoare a capturării câinilor de pe străzi. De curând au început să se pună în aplicare în Piatra-Neamț și prevederile legii 258/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Astfel, câinii neadoptabili, bătrâni, bolnavi sau agresivi din adăpostul din Piatra-Neamț urmează să fie eutanasiați. Până în prezent au fost eutanasiați 5 câini, iar pe lista de așteptare sunt alți 10. O parte din câinii adulți și din pui au fost „salvați” de Asociația Prieten Credincios care promovează adopțiile în străinătate.

Întrucât publicația noastră susține de ceva vreme activitatea de adopție a animalelor fără stăpân, suntem în tratative cu autoritățile locale pentru a identifica soluții de intensificare a adopțiilor și de diminuare sau eliminare a cazurilor de eutanasiere din adăpost. În cazul adopției, pe cheltuială proprie, Salubritas asigură sterilizarea exemplarului, iar noul proprietar are obligația de a asigura câinelui un cip pentru identificare.

În cursul zilei de vineri, 30 septembrie, am vizitat, alături de directorul Salubritas Tatiana Ciucanu și viceprimarul Bogdan Gavrilescu, adăpostul din Piatra-Neamț, care, comparativ cu alte adăposturi publice din țară unde câinii mor cu zile, arată mulțumitor. Schimbările pozitive sunt vizibile de la ultima vizită în adăpost, iar noua aripă arată excelent: 44 de padocuri care pot adăposti 4-5 câini, spații securizate, fosă septică.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Vedeti ca mai sant si niste batrani care nu au pe nimeni si se tarasc sa-si cumpere o paine ,altii apeleaza la vecini sa le cumpere o paine ca nu se pot deplasa , ptr astia nu faceti niste ,,extensii” sociale ? Acestia nu va intereseaza ca mor ca si niste caini, am ajuns sa vad si asta ,mai mare grija ptr caini decat ptr un om care a muncit o viata si din diverse motive nu au mostenitori sau mostenitorii le iau numai pensiile si casele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate