Demisia lui Gheorghe Ștefan a ajuns la biroul prefectului

1

gheorghe-stefanÎn această dimineață a fost depusă oficial la Primăria municipiului Piatra-Neamț și la Instituția Prefectului demisia domnului Gheorghe Ștefan. În cursul săptămânii viitoare, Consiliul Local va lua act de demisie și Instituția Prefectului va demara demersurile legale pentru organizarea alegerilor anticipate pentru fotoliul de primar al municipiului Piatra-Neamț.

Comunicat de presă Instituția Prefectului

La data de 27.03.2015 s-a înregistrat la Instituţia Prefectului, demisia domnului Gheorghe Ştefan din funcţia de primar.
Din relaţiile obţinute de la conducerea Primăriei municipiului Piatra Neamţ rezultă că o cerere similară a fost înaintată şi consiliului local.
În raport cu demisia formulată procedurile legale care vor fi efectuate sunt următoarele:
a) La prima şedinţă a Consiliului local al municipiului Piatra Neamţ, respectiv în data de marţi, 31.03.2015, se va lua act de demisia domnului Gheorghe Ştefan din funcţia de primar (art. 17 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare);
b) Secretarul municipiului, domnul Florin Fecic, va transmite la Instituţia Prefectului un referat semnat, extras din procesul-verbal al şedinţei de consiliu local, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului (art. 16 alin. 2 din legea sus menţionată);
c) Prefectul judeţului va lua act, prin ordin, de demisia primarului, constatând încetarea de drept a mandatului acestuia (art. 15 alin. 2 lit. ,,a”, art. 16 alin. 1 şi art. 17 alin. 2 din legea sus menţionată);
d) După primirea ordinului emis de prefect, Consiliul local al municipiului Piatra Neamţ va desemna, cu votul secret al majorităţii consilierilor în funcţie, viceprimarul care va exercita atribuţiile funcţiei de primar.
Totodată, consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care să îndeplinească atribuţiile viceprimarului desemnat să exercite funcţia de primar (art. 72 alin. 1 şi 2 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare).

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    Daca nu scria pe hitioara cu minutza lui dolofana de ciorditor hulpav ca isi da demisiunea, exista posibilitatea sa fi fost primar si la 20 de ani dupa executarea sentintei?
    Intreb pentru ca nu stiu care sint regulile referitoare la aceasta situatie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate