Delegatie de medici francezi în Neamţ

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, s-a întâlnit în ziua de 14 septembrie cu o delegaţie de medici francezi de la Spitalul din Roanne, aflaţi într-un schimb de experienţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

La întâlnirea preşedintelui Pruteanu cu cei 11 medici francezi au mai participat: Mihai Archip (prefectul judeţului Neamţ), dr. Iosif Koszegy (preşedinte Colegiul Medicilor Neamţ), dr. Sorin Ciobanu (director medical SJU Neamţ), dr. Doiniţa Gavrilescu-Vararu (preşedintele Asociaţiei de Prietenie dintre cele două spitale), Radu Năstasă (consilierul preşedintelui CJ pe probleme de sănătate şi membru în CA SJU Neamţ).

Preşedintele Pruteanu a propus ca la următoarele deplasări ale medicilor nemţeni în Franţa să participe şi specialişti de la Casa de Asigurări Neamţ, de la Direcţia Sanitară şi de la Consiliul Judeţean Neamţ care, la rândul lor, să se documenteze cu privire la modalităţile de finanţare şi administrare a spitalelor din Franţa. Vasile Pruteanu a mulţumit, de asemenea, oaspeţilor francezi pentru donaţia de echipamente sanitare făcută spitalului nemţean de spitalul din Roanne la începutul acestui an.

Delegaţia franceză a sosit luni seară la Piatra Neamţ. Este cazată la o pensiune din Gârcina. Pe parcusul săptămânii în care vor sta în Neamţ, medicii francezi vor realiza schimburi de experienţă cu colegii nemţeni şi chiar vor participa la programul obişnuit de lucru al omologilor lor (pe specialităţi).

Prin grija gazdelor de la SJU Neamţ şi de la Consiliul Judeţean Neamţ, medicii francezi vor vizita şi câteva atracţii turistice din judeţul Neamţ (Cheile Bicazului, Cetatea Neamţului, mănăstiri).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate