Degeaba au arestat medicii dacă complicii și tăinuitorii sunt liberi

4

Medicii ortopezi au fost arestați. Florică Guțu, Constantin Nanu, Grigore Berea și Gheorghe Borș au rămas după gratii. (click aici pentru detalii despre motivul arestarii).

Bun! De acum justiția să își facă treaba în privința lor, dar nu numai. Dacă acești medici sunt anchetați, judecați și vor fi condamnați singuri nu se cheamă nici justiție, nici dreptate. Acolo era o mafie, nu doar câțiva șpăgari. Acești medici au avut complici asistenți, anesteziști etc., iar faptele lor au beneficiat de o mulțime de tăinuitori. Atât complicitatea, cât și tăinuirea sunt infracțiuni.

Nici un medic din nici un spital nu poate să ceară încontinuu șpagă dacă nu are complici și tăinuitori. Fără complici și tăinuitori faptele de corupție de la ortopedie nu ar fi putut să se producă și mai ales să aibă un caracter de continuitate. Deci circumstanțele agravante ale faptelor anchetate se datorează existenței complicilor și tăinuitorilor care trebuie să împartă pedeapsa cu medicii la fel cum au împărțit și faptele cu ei.

Dacă tot s-a început să se facă curățenie, păi să se facă serios că nici apa la robinet nu curgea la Ortopedie dacă nu băgai banul.

Medicii ar face bine să dea lista cu complici și tăinuitori ca să își reducă din pedeapsă, iar cei care se știu tăinuitori sau complici ar face bine să se ducă singuri să se autodenunțe ca să scape, că dacă apucă să fie chemați nu mai au nicio șansă.

Toate opiniile noastre despre personalul medical vizat nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, dar am văzut atât de mulți oameni plângând în cârje din cauza acestor medici încât opiniile noastre pe care ni le permite Constituția să le avem rămân ferme.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Elena spune

  Acum sa asume….. .
  In toate sectiile sa mearga, ca marea majoritate sunt asa in frunte cu asistentiii.
  Mi-e scamrba de acest sistem infect…
  Sper din suflet sa se schimbe ceva !
  Felicitari mas -média !

  1. Ion Mariana spune

   Ar trebui luate la rost si asistentele de la sala de operație care erau cu sila pe tine in ziua operației doar,doar ar primi ceva si daca o bolnavă a dat la una aceasta a spus că trebuie si pt.colega ei,am fost martoră la aceasta discutie fiind internată. Femeile de serviciu ar trebui si ele interogate.

 2. Ion custura spune

  Ai dreptate Robert…si ce averi au …ticăloși…case ..bani ..si multe altele…de pe spinarea …propriilor..

 3. Stefan spune

  Păi da. Sigur. Asistență șefă te învăța cum și ce trebuie să faci și după aia vroia șpagă că te-a învățat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate