DEFINITIVAT 2020 în Neamț: Unsprezece cadre didactice s-au retras când au văzut subiectele

0

Șase candidați dintre cei 121 cu drept de participare la proba scrisă în cadrul examenului de definitivare în învățământ au absentat miercuri de la testare, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Alte unsprezece cadre didactice au decis să se retragă.

Au fost transmise spre centrele de evaluare 104 teze. Primele rezulate vor fi comunicate în data 29 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Nu au fost cazuri de candidați care să nu fie primiți la examen din cauza temperaturii peste cea de referință (37.3 grade Celsius).

Pentru a avansa în gradele didactice, candidații trebuie să ia cel puțin nota 8 la proba scrisă.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate