Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Defilare la Piatra-Neamț, de Ziua Pompierilor din România

Joi, 13 septembrie 2018, începând cu ora 12:00, în Piața Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț, publicul  este invitat să asiste la activitățile organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România: ceremonial militar, defilarea militarilor din cadrul ISU Neamț, defilarea membrilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” participanți la faza națională a competiției, defilarea voluntarilor din cadrul programului de voluntariat „Salvator din Pasiune”, defilarea șefilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din jud. Neamț, defilarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Săbăoani, defilarea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență SC. CERSANIT SA – Roman, defilarea coșarilor membri ai ASFOC, defilarea tehnicii de intervenție.

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman. Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *