Deductibilitate combustibili

0

combustibilCa urmare a intrarii in vigoare a prevederilor HG 84/2013, incepand cu data de 14 martie 2013, daca se indeplinesc conditiile privind inscrierea CIF-ului beneficiarului pe bonurile fiscale sau beneficiarul detine factura pentru achizitia de combustibili, daca autoturismul este utilizat atat in scopuri economice cat si in scopuri neeconomice, deducerea TVA se face in proportie de 50%. Daca puteti justifica utilizarea combustibilului 100% este necesar sa intocmiti foaia de parcurs.

Prin cheltuieli legate de vehiculele aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile se intelege orice cheltuieli direct atribuibile unui vehicul, cum sunt cheltuielile de reparatii, de intretinere, cheltuielile cu lubrifianti, cu piese de schimb, cheltuielile cu combustibilul utilizat pentru functionarea vehiculului.

In vederea exercitarii dreptului de deducere a taxei orice persoana impozabila trebuie sa detina documentele prevazute de lege pentru deducerea taxei si sa intocmeasca foaia de parcurs care trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii: categoria de vehicul utilizat, scopul si locul deplasarii, kilometrii parcursi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.

Pentru mai multe informatii accesati link-ul: HG 84/2013.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate