Decizie importantă în preajma pelerinajului de Sfânta Parascheva de la Iași. Cine va putea participa

2

Conform ultimei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și având în vedere importantul eveniment religios care are loc an de an pe 14 octombrie la Iași cu prilejul sărbătorii dedicate Sf. Parascheva este important de știut pentru pelerini că:

Art. 2 Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat luni seară că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă. Astfel, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva vor avea voie să meargă doar locuitorii Iașului.

***

Cuvioasei Parascheva îi sunt atribuite minuni și vindecări miraculoase. De ziua sa, la Iași are loc în fiecare an un pelerinaj la care participă sute de mii de credincioși din toată țara. Pelerinajul la moaștele situate în Catedrala Mitropolitană din Iași a devenit unul dintre principalele evenimente religioase din România. Sute de mii de pelerini se adună în fiecare an la Iași în cel de-al doilea weekend al lunii octombrie pentru a comemora pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, în timp ce orașul însuși și-a stabilit Zile de sărbătoare în același timp.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Leo Taxil spune

    Total insuficientă restricție! Pentru a nu crește numărul infecțiilor era necesară interzicerea totală a acestei activități.

  2. Elena Stanciulescu spune

    Foarte bine ! Mai bine să previi decât să cauți leacuri la ATI !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate