O decizie care va face istorie la Consiliul Județean Neamț – Aprobarea consiliilor consultative

0

consiliiÎn urmă cu mai multe luni, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, au fost chemați pe rând oameni importanți din Neamț ce activează în turism, afaceri, sport etc. Aceste întâlniri au avut loc sub denumirea de consilii consultative în care conducerea Consiliului Județean Neamț a dorit să afle direct de la cei implicați în diverse domenii cum văd ei dezvoltarea județului și să le solicite sprijinul, dar și implicarea în acest sens.

Din cauza perioadei preelectorale au existat voci care au spus că întâlnirile acestor consilii nu vor avea niciun viitor, dar iată că astăzi s-a aprobat in ședința de Consiliu Județean constituirea oficială a consiliilor consultative și regulamentul de funcționare a acestora. Asta înseamnă că la toate deciziile importante ce țin de strategiile de dezvoltare ale județului vor fi consultați și cei implicați direct în domeniile de activitate pentru care se iau decizii în Consiliul Județean. De la revoluție și până în prezent s-au încercat diverse forme de consultare, dar niciuna până acum nu a fost oficializată și nu a devenit funcțională. Până acum decideau doar politicienii între ei fără a ține prea mult cont de restul părerilor.

De azi, pe lângă Consiliul Județean Neamț vor funcționa consilii consultative pe următoarele domenii de activitate: tineret, afaceri, turism, educație, cultură, sănătate.

Acesta este cu adevărat un pas înspre normalizarea modului în care se iau decizii în acest județ.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate