Decesele provocate de vaccin există. Drama unei familii despăgubite cu 77.000 de euro

0

Puțin peste 77 de mii de euro (77.468,53) este suma despăgubirii pentru familia unei tinere, cadru didactic, de 32 de ani din Italia care a murit după o doză de vaccin AstraZeneca.

Potrivit Corriere della Sera, un medic legist și un hematolog au stabilit că „moartea pacientului” – care a avut loc la Genova în aprilie 2021 – „se referă în mod rezonabil la efectele adverse ale administrării vaccinului anti-Covid”.

Moartea pacientei a fost o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanșată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”. Cazul tinerei este considerat „un caz model de reacție adversă foarte rară și foarte gravă”.

Pe 2 aprilie 2021, după doza de AstraZeneca, tânăra de 32 de ani suferise dureri de cap puternice iar familia a găsit-o inconștientă. Pe 4 aprilie, a fost declarată moartă la Spitalul San Martino din Genova.

Statul a alocat un fond de 150 de milioane de euro destinat tocmai celor care au suferit prejudicii în urma vaccinării anti-Covid: cei 77 de mii de euro pentru familia Tuscano sunt pentru „rudele cu drepturi, în eventualitatea în care decesul persoanei vătămate a fost determinat de vaccinări”.

Familia tinerei are în vedere o acțiune civilă împotriva statului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate