De unde au apărut voturile UDMR de la Neamț?

La alegerile Parlamentare din 2016 la senat UDMR a luat în Neamț 678 de voturi. La Prezidențiale, Kelemen Hunor a luat în Neamț 899 voturi. Acum, la Europarlamentare, la o prezență record la vot, UDMR a luat în Neamț 1680 voturi. Statistic, raportat la alte alegeri și la prezenta la vot, nu s-a întâmplat nimic spectaculos cu voturile UDMR cum vor unii să insinueze.

La statistică se adaugă și faptul că foarte mulți nemțeni sunt scârbiți de toate partidele și știu că dacă votează un independent voturile ajung tot la partide prin redistribuire așa că unii nemțeni au mai și sancționat clasa politică acordând în bătaie de joc un vot UDMR-ului.

Despre prezența observatorilor de la UDMR în secțiile de votare nu e nimic de spus, pentru că nici această prezență nu e nimic deosebit, la fiecare alegeri de 20 de ani fiind aceeași practică a unuia sau altuia dintre partide de a-și pune oameni în secțiile de votare și pe locurile UDMR.

Unii oameni rău intenționați induc în public ideea că ar fi existat o înțelegere între PSD si UDMR ca PSD să le dea din voturi la Neamț, lucru absolut fals și manipulator. Am stat de vorbă personal cu primari PSD, cu surse de încredere din UDMR, și toți au spus că nu există așa ceva. Dacă o fi fost vreun caz izolat de primar care a făcut o înțelegere, nu poate nimeni garanta, dar la nivel de înțelegere între partide nu a existat așa ceva la Neamț.

Întrebat dacă a fost vreun fel de colaborare între PSD și UDMR la aceste alegeri în sensul sprijinirii cu voturi, Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, a declarat: ”Nici nu intră în discuție așa ceva. Acesta este un zvon menit să aducă atingere imaginii PSD și nu are nicio legătură cu realitatea. Am înțeles că este o cercetare în desfășurare pe această temă, deci instituțiile statului vor arăta fără urmă de îndoială dacă a fost vreo neregulă, dar eu vă spun că nu a fost nicio înțelegere cu nimeni. Sunt speculații făcute de oameni care sunt deranjați de faptul că noi demonstrăm cu fapte, nu cu vorbe și nu știu ce să mai facă să ne denigreze.”

În urma investigațiilor jurnalistice făcute de noi reiese că zvonul conform căruia PSD ar fi dat voturi la UDMR la Neamț este un zvon lansat special pentru a manipula opinia publică în scopul creării unui sentiment de ură contra social democraților. Altfel nu se explică de ce cei care dezbat în spațiul public acest subiect nu spun decât că sunt 100 de maghiari în Neamț și nu vă spun că la o prezență mai mică la alte alegeri UDMR a luat la Neamț 600 – 900 voturi.

Respectăm opinia celor care sunt contra PSD, dar de aici și până la asemenea manipulări care să instige contra maghiarilor și în paralel să lege PSD-ul de ei ni se pare cale lungă și mizerie mare.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. Leo Taxil spune

    Și totuși cîți UDMR-iști sînt în județul Neamț???

  2. razesul spune

    Noi suntem judet de „granita” cu harghita, dar cum se explica voturile din tulcea, ialomita, calarasi, s.a.m.d.?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate