De la pana la laptop

1

În mediul rural, elevi de toate clasele îndură încă frigul din clase şi condiţiile insalubre de la grupurile sanitare. Şcolarii din comuna nemţeană Alexandru cel Bun beneficiază acum de două şcoli echipate corespunzător pentru un nou an şcolar. Printre dotările moderne din unităţile de învăţământ se numără tablele electronice din clase sau laptopurile care se află pe banca fiecărui elev.
Chiar şi bobocii din clasa I au laptop la şcoală, deşi nu au învăţat încă să scrie sau să citească. La clasa a IV-a din Şcoala Bistriţa sunt elevi care ar renunţa definitiv la caiete şi stilou, dar şi copii care spun că trebuie să folosească atât mijloacele clasice, cât şi pe cele moderne pentru a studia. Învăţătorii însă sunt mulţumiţi că au renunţat la tabla pe care scriau cu creta clasică ce scârţâia uneori.
Costul construirii celor două şcoli s-a ridicat la peste 5 milioane de lei, iar jumătate din sumă provine din bugetul local. Ministerul Educaţiei nu a alocat încă toate fondurile accesate de comunitatea locală pentru reabilitarea celor două unităţi.

Ela P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. x spune

    Acolo este primar un adevarat gospodar ,cinste lui,omul sfinteste locul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate