De la foametea din 1947 Romania nu a mai cunoscut o scadere asa de mare a investitiilor straine ca in 2013 sub guvernul Ponta

3

De la foametea din 1946-1947, de sub ocupatia sovietica, Romania nu a mai cunoscut o scadere asa de mare a investitiilor straine ca in 2013 sub guvernul Ponta cand deja pe primele 5 luni ale anului vorbim de o scadere a investitiilor straine raportata la anul 2012 de 37%.
Pana la Guvernul Ponta recordul era detinut de guvernul Boc care in 2009 a cunoscut cea mai mare scadere a investitiilor straine de 63% dar raportat la 5 luni pentru a face o comparatie corecta guvernul Boc cu 26% scadere este devansat de guvernul Ponta cu 37% ceea ce inseamna ca frumosul guvern USL, daca o tine tot asa, va inregistra la sfarsitul anului o scadere a investitiilor straine in Romania de 88% .
Cu o politica economico-fiscala extraordinar de instabila, investitori straini sunt in imposibilitatea de a-si planui o afacere pe un termen mai mare de jumatate de an si cine mai este nebun sa faca investitii serioase intr-o tara in care fiscalitatea sufera modificari cel putin o data pe an, in conditiile in care un plan de investitii si profit pentru orice firma serioasa include un interval de timp de minim 5 ani .
La aceasta cadere economica pe investitiile externe se adauga si modul cretin in care USL-ul, cel putin pe plan local a ales sa isi numeasca oameni prin tot felul de functii. Daca in cazul PDL vorbeam de un maxim de 25% de oameni incompetenti pusi pe functii prin influenta politica, lipsa de cadre de la PNL si PSD a dus la un dezastru, incompetentii din functii depasind lejer 50%, ca sa nu mai spunem de modul total bazaristic in care s-au vandut ca la iarmaroc functiile pe principiul primul venit cu plicul , primul servit.
Ne place sau nu, adevarul este ca USL-ul a dat-o de gard si nu exista nici o problema care sa nu se poata rezolva, deci si USL-ul ar putea sa dreaga lucrurile, numai ca din pozitia din care privesc eu, nu vad nici cel mai mic gest de impulsionare a angajarilor, a productiei, a conducerii pe criterii de competenta si asa mai departe. Ba dimpotriva, cred ca daca printre noi ar exista un tanar olimpic, cu facultate si masterat, in mintea caruia s-ar ascunde un al doilea Einstein, nu ar avea nici o sansa daca nu ar fi promovat pe linie politica. Am ajuns in stadiul in care toate functiile de conducere din sistemul bugetar sunt ocupate doar pe criterii politice, ceea ce ne va duce la un dezastru economico-social de proportii .
Sa nu inteleaga careva ca ne este dor de aroganta imbecila a celor de la PDL sau de fetele lor de baroni imputiti care cer numai pumni in cap, dar trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa spunem lucrurilor pe nume, iar din scormonirea istoriei, din pacate, frumosul guvern USL a obtinut o fugarire a investitorilor straini cum nu au reusit nici comunistii si nici chiar nemtii in al doilea razboi mondial .
Particular in Neamt, suntem mult mai oropsiti de soarta cu un PSD care trage haisa, un PNL care trage cea, un presedinte de consiliu judetean senil si cu absolut nici un plan de creat nici macar un loc de munca, mai toti politicienii fiiind pusi pe treaba doar in interesele unor sefi, ca na, cascavalul e mic si nu mai ajunge si la activistii de rand care sunt doar masa de manevra si masina de vot pentru cei mai din varful piramidei.
In Neamt, daca senilii nu se impaca cu dilii, si orgoliosii cu incompetentii, ca impreuna sa incerce sa faca ceva pentru nemteni, vom avea un sfarsit de an cumplit. Macar daca i-ar lumina divinitatea sa angajeze niste profesionisti care sa puna la punct un plan de stimulare a angajarilor in Neamt, dar sansele ca cei ce au primit votul sa inteleaga acest lucru sunt minime. Ei sunt ocupati cu orgolii si comportamente senile.
Desigur ca doar putini politicieni nemteni vor avea materia cenusie necesara sa inteleaga ca treaba este urata si ca se vor afunda si ei in mocirla odata cu toti nemtenii, dar poate in ceasul al 14-lea se apuca careva si de treaba, ca scaderea masiva a investitiilor straine in Romania se va simti in 6 luni intr-o criza groaznica chiar in judetele de genul Neamtului care au prea putini oameni angrenati in procese de productie autohtone .
Hai pa, si sa nu crezi ca exista prea multe sanse sa iti fie mai bine maine!

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. gabi spune

  Si daca pinalti a adus bani in Piatra , puteti sa-mi spuneti cati muncitori nemteni au lucrat la ‘investitiile’ lui chicioase si inutile?
  Mai degraba as spune PDL a ras tot si inca 50 de ani de aici incolo visteria tarii va fi goala.

 2. Marius spune

  Asa se intampla cand poti cumpara voturi cu un tricou APEL si 50 de ron…

 3. x spune

  Nu are nimeni nici un interes sa aduca investitii si sa creeze locuri de munca,si-au dat mina peste partide sa blocheze tot pentru ca afacerile existente sunt ale lor pentru care au nevoie de forta de munca disponibila cu care sa-si santajeze propiii angajati platiti foarte prost.Sunt cele mai mici salarii din tara la noi.Si nu au nevoie nici de concurenta,eventual cu tehnologii noi performante la ce au ei.In alte locuri din tara mai vin investitori chiar daca nu au forta de munca disponibila,ex la Sebes unde vine un mare producator auto somajul este zero.Raportarea procentuala a scaderii investitiilor nu este corecta,in guvernarea Boc cele 65% de la peste 10mld inseamna 6,5 mld scadere,la Ponta chiar 88% din mai putin de 2 mld inseamna o scadere de 1,5 mld euro dar tot scadere chiar daca in conditii de criza .Hotia generalizata,traficul de influenta sint la ele acasa oricite guverne s-ar schimba,vazind ce au facut cei de dinainte fara sa-i intrebe cineva de sanatate ce ai vrea ca dupa 4 ani de guvernare”sa plece acasa saraci ca prostii”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate