De la elevi pentru elevi. Ganduri si anunturi ale Consiliului National al Elevilor pentru inceputul de an scolar

0

Consiliul Național al Elevilor din România – CNE, structura reprezentativă a elevilor la nivel național, salută începerea anului școlar 2011-2012 și le urează tuturor elevilor să aibă parte de un an plin de succese, realizari și rezultate școlare cât mai bune.

Pentru Consiliul Elevilor anul debutează cu alegerile pentru desemnarea reprezentanților in fiecare școala din cele 42 de județe, desfășurate conform Regulamentului de organizare și funcționare aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4247 din data de 21.06.2010, publicat în Monitorul Oficial.


Astfel, fiecare elev are dreptul de a candida pentru oricare dintre funcțiile de președinte, vicepreședinte, secretar sau director de departament al Consiliului Școlar din unitatea de învățământ din care face parte. Candidaturile vor fi depuse pe site-ul www.wedu.ro  unde vor putea fi vizualizate de către toți elevii, ele și campania de promovarea a candidaților constituind principalul criteriu de vot. Alegerile la nivel de școală se vor derula în perioada 12 septembrie – 28 octombrie, ele fiind urmate de alegerile la nivel de județ care se vor desfășura în perioada 28 octombrie-15 noiembrie. La acest nivel, președinții de Consilii Școlare vor avea dreptul să candideze pentru Consilul Județean al Elevilor.

Alegerile reprezintă însă doar un punct de pe lista obiectivelor din strategia Consilului Național

al Elevilor pe anul scolar 2011-2012. Această strategie mai cuprinde și reprezentarea elevilor la nivel școlar, prin prezența în Consiliul de Administrație, relațiile între elevi, profesori și părinți, clarificarea reprezentativitatii CNE prin aplicarea de adeziuni si chestionare, atragerea de voluntari, dar și stabilirea acțiunilor pentru săptămâna ”Școala altfel”.

Alexandru-Ștefănuț MUNTEANU                                                                                     Ioana-Evelina MIU

 Președinte CNE                                                                                                                         Secretar general relații externe

Despre CNE

   Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

   Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

   Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate