De la 1 septembrie firmele trebuie să își deschidă un cont separat pentru TVA

0

Conform Agerpres, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat într-o conferință de specialitate că firmele care activează în România vor trebui să creeze, de la 1 septembrie, un cont separat pentru TVA,  „Split VAT”, cu ajutorul căruia statul român își dorește reducerea evaziunii pe acest tip de taxare.

„Un alt element foarte important care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteți plătitori de TVA, statul român dorește să reducă evaziunea pe TVA și, în acest moment, în ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta înseamnă că pierdem anual undeva între 16 și 20 de miliarde de lei ca și impact. Dorința este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi ‘Split VAT’. Veți avea un cont de unde veți lucra cu TVA-ul atunci când achiziționați sau când faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți banii. Aceștia vor fi blocați pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat. Lucrul acesta este un pas foarte important, este aplicat și în alte țări, urmând să fie introdus și în Marea Britanie și deja aplicat în Polonia de o perioadă scurtă de timp”, a declarat Laufer.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate