De ce sunt hainele Tommy Hilfiger atât de scumpe?

1

Tommy Hilfiger este una dintre mărcile preferate ale bărbaților, deoarece arată grozav, iar materialele par durabile. Dar este suficient pentru a plăti acest preț piperat? De ce este Tommy Hilfiger atât de scump?

Tommy Hilfiger a fondat Tommy Hilfiger Corporation (acum Tommy Hilfiger BV) în 1985, iar grupul a fost achiziționat în martie 2010 de PVH Corp (deține și Calvin Klein). În 2019, marca a realizat vânzări de aproximativ 9,2 miliarde de dolari.

Tommy Hilfiger nu poate fi considerat un brand de lux pentru că este accesibil (doar nu pentru toată lumea), dar brandul este premium datorită calității produselor sale care sunt grozave. În plus, o geacă Tommy Hilfiger nu este la fel de scumpă ca o geacă de la mărci precum Gucci sau Tom Ford, dar este mai scumpă în comparație cu o geacă de la Zara sau H&M.

Să aflăm de ce Tommy Hilfiger este atât de scump.

De ce este Tommy Hilfiger atât de scump?

Tommy Hilfiger este un brand scump din cinci motive. Este o marcă premium, oferă produse de calitate excelentă și durabilă, arată bogăție și statut pentru că nu toată lumea poate cumpăra marca, este pionierul stilului cool american clasic, iar celebritățile poartă Tommy Hilfiger la unele evenimente globale importante.

Tommy Hilfiger este o marcă premium

Tommy Hilfiger este considerat un brand premium deoarece nu oricine își poate permite să cumpere mai multe piese din hainele sale în fiecare lună. Unii clienți pot cumpăra doar o bucată pe lună, iar alții nici măcar atât.

A plăti peste 1.000 de lei pentru o geacă Tommy Hilfiger sau 2-300 de lei pentru unele mărci mai ieftine face o diferență în salariul cuiva în fiecare lună. Aceasta este diferența dintre mărcile de lux, high-end sau mass-market.

Tommy Hilfiger este încă popular

Când o marcă este percepută ca premium și costă mai mult, prețul său mai mare îl face pe client să simtă că poartă haine mai bune. Te vei simți mai scump și mai prosper cu o geacă Tommy Hilfiger decât cu una de la H&M. Cu cât prețul este mai mare, cu atât trebuie să fie mai bun și invers.

Tommy Hilfiger oferă produse de calitate excelentă

Toate îmbrăcămintea Tommy Hilfiger rezistă ani de zile. O mulțime de produse Tommy Hilfiger sunt fabricate în China, ceea ce ar putea fi văzut ca fiind de o calitate mai proastă, dar materialul este grozav.

În opinia noastră, Tommy Hilfiger nu este scump pentru că produsele sale sunt realizate din materiale precum bumbac, lână sau poliester. Cu toate acestea, ele sunt mai costisitoare, deoarece  brandul american încearcă să devină mai ecologic și mai durabil.

Achiziționarea de articole durabile și ecologice este mai scumpă  decât cele obișnuite pe care le vezi de obicei în magazinele de masă. Asta pentru că plătești diferența de costuri dintre un proces de producție standard și unul responsabil cu mediul înconjurător.

Tommy Hilfiger are un mesaj ecologic care spune: „Nu risipim nimic”. Deoarece lumea modei încă se adaptează la a fi mai ecologică, nu este o surpriză faptul că mărcile percep mai mult pentru produsele lor, deoarece au fost nevoite să aloce mai mulți bani pe noi mașini de producție și materiale durabile costisitoare.

Tommy Hilfiger arată bogăție și statut

De ce este Tommy Hilfiger atât de scump? Pentru că oricine poartă marca face parte dintr-un grup de oameni care sunt considerați bogați. După cum am spus mai devreme, nu toată lumea își poate permite produsele precum o geacă Tommy Hilfiger.

Purtarea hainelor Tommy Hilfiger spune, de asemenea, că ai un anumit statut și nu ești considerat sărac.  Arată că îți poți permite toate facturile și mai ai bani de cheltuit pentru alte lucruri, cum ar fi îmbrăcăminte, călătorii, ieșire la masă etc.

Din moment ce trăim într-o lume în care oamenii percep statutul din ce în ce mai mult, prețul produselor continuă să crească, deoarece mărcile știu că oamenii își vor cumpăra produsele pentru a le arăta altora.

Celebritățile poartă Tommy Hilfiger

Celebritățile aduc conștientizare și creează hype pentru un brand. Acest lucru îi va influența pe oameni să cumpere o anumită marcă, deoarece au tendința de a urma ceea ce poartă celebritățile. Dacă clienții se identifică cu aceste vedete, vor plăti pentru aceleași haine pe care le poartă ele. De aceea, Tommy Hilfiger poate cere mai mult pentru produsele sale.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Citizen spune

    Bun articol. De ajutor. Chiar mă întrebam de ce nu port Tommy, era chintesenta cetățenilor din Piatra Neamț. La mai mare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate