De ce să alegi neoane cu led pentru locuința ta?

0

Sursă foto Pexels

Căutai o modalitate de a adăuga o întorsătură distinctivă și artistică în casa ta? Atunci s-ar putea să vrei să iei în calcul implicarea unor neoane cu led în toată această situație! Bineînțeles, integrarea neoanelor nu înseamnă automat să renunți la niște spoturi led. Rămâi aproape și vei înțelege în următoarele minute despre ce vorbim!

La început, integrarea unor neoane cu led în proiectul casei tale, s-ar putea să ți se pară bizară! Este adevărat că unele modalități de a folosi neoane cu led sunt rezervate de obicei saloanelor de tatuaje sau alte altor cuiburi de artisti. Cu toate acestea, vei vedea cât de ușor poți înlocui în unele zone ale casei clasicele spoturi led sau chiar aplice led cu niște neoane cu led! Haide să-i dăm drumul!

Luminile unor neoane cu led vor funcționa într-un mod elegant în casa ta și chiar îi vor adăuga un strop mai tare de stil. De la accente în jurul obiectelor de perete și până la utilizări mai extreme, cum ar fi crearea unei camere de joc futuriste, ai putea fi surprins să afli doar câteva dintre posibilitățile luminilor oferite de niște neoane cu led într-un spațiu rezidențial!

Așa cum spuneam și anterior, este în mod evident adevărat faptul că nu îți poți împânzi întreaga casă cu neoane cu led, însă a folosi niște surse de lumină nu înseamnă în mod automat să faci abuz. Poți oricând să combini aplici led cu spoturi led, cât și cu neoane cu led. Fiindcă ce într-o cameră funcționează perfect, pentru alta poate însemna un dezastru! Imaginează-ți doar cum ar arăta băile cu aplici led și nu cu spoturi led ori chiar neoane cu led deasupra oglinzii?

Lămpile cu neon cu LED-uri reproduc efectul de iluminare al lămpilor cu neon din sticlă, dar fac acest lucru mai eficient. Aceste lumini au o bandă cu diferite diode emițătoare de lumină sau LED-uri montate pe ea. Tipul, culoarea, dimensiunea și rezistența acestor LED-uri determină culoarea, luminozitatea și nuanța luminii neon produse. Semnele cu neon cu LED cresc în popularitate în fiecare zi, deoarece sunt ușor de utilizat și extrem de versatile.

Cum și de ce au luat amploare luminile oferite de neoane cu led?

Dacă vei face o scurtă analiză a pieței, vei putea observa că există numeroase tipuri de neoane cu led pe piață: de la tuburile clasice, la litere și luminile cu frânghie cu LED-uri neon.

Sursa de lumină dată de niște neoane cu led combină vechiul și noul, au culori puternice, care sunt asociate cu cea mai nouă tehnologie de iluminare, astfel încât tu ca utilizator să dispui de mai mult control asupra luminilor de neon.

Luminile date de niște neoane cu led de bună calitate au o eficiență luminoasă ridicată, care produce o lumină uniformă și plăcută. De asemenea, este mai bine să combini niște neoane cu led cu banda led flexibilă pentru un proces de instalare mai convenabil și mai ușor.

Ce poți lumina în casă cu ajutorul neoanelor cu led?

Accentuează obiectele din casa ta!

O utilizare excelentă pentru luminile unor neone cu led este de a le folosi pentru a accentua elementele pe care le ai deja în casă. Poți observa instant o îmbunătățire de îndată ce folosești neoane cu led pentru a ilumina zona din jurul tablourilor de pe perete, cum este cazul iluminării în nuanțe de roșu. Un astfel de artificiu face ca tablourile să prindă și mai multă viață și chiar contur în întregul ansamblu de design.

Mai poți folosi și banda led pentru a adăuga o strălucire sub piesele de mobilier majore. Un bun exemplu este lumina care strălucește sub plită. De altfel, mulți oameni plasează adesea iluminare colorată sub dulapuri pentru o anumită iluminare de accent, deci de ce să nu folosești banda led și neoane cu led pentru un plus de lumină?

Creează un spațiu futurist cu ajutorul unor neoane cu led

Sursă foto Freepik

O idee mai interesantă și chiar aparte vine sub forma unei camere speciale de jocuri, așa cum este în imaginea de mai sus. Prin adăugarea iluminării verticale pe bază de neoane cu led, poți crea o cameră care dispune de elemente futuriste printr-un decor perfect adaptat unei camere de jocuri.

Pentru această idee, vei avea nevoie de luminile unor neoane cu len în bare drepte pe care să le dispuneți într-un aparent haos organizat, așa cum arată și imaginea. S-ar putea să fie necesar să chemi un electrician profesionist pentru a conecta iluminatul în mod corespunzător. Și foarte important de știut este că iluminarea pe bază de neoane cu led instalată și construită corect nu ar trebui să se încălzească niciodată!

Și, totuși, care sunt avantajele practice ale unor neoane cu led?

Longevitate

Niște neoane cu led au, în medie, o durată de viață de peste 100.000 de ore (11 ani), dacă sunt folosite constant înainte de a fi nevoie de înlocuire.

Siguranță

Niște neoane cu led generează puțină căldură și sunt sigure la atingere, spre deosebire de alte surse care pot deveni extrem de fierbinți când sunt aprinse. De aceea, este bine să regândești felul în care amenajezi casa și felul în care utilizezi luminile.

Economie

Dacă folosești neoane cu led vei putea economisi până la 70% sau mai mult în costurile energetice. Neonul din sticlă folosește 15.000 de volți, în comparație cu alte surse, folosind doar 24 de volți. LED-ul este, de asemenea, de joasă tensiune (12 v), spre deosebire de sursele de înaltă tensiune (120v).

Grijă pentru natură

Datorită consumului redus de energie și a longevității, niște neoane cu led reprezintă opțiunea mai prietenoasă cu mediul înconjurător pentru oferirea luminii în diferite spații ale casei tale. Din ce în ce mai mult, becurile LED devin și ele reciclabile.

Cu siguranță în fiecare casă își are locul atât sursa clasică de iluminare – spoturi led – cât și sursele specifice de tipul unor aplice led. Cu toate acestea, dacă vrei să ieși din tipar, te așteaptă o mulțime de variante de neoane led pe site-ul Electric14.ro, din care să alegi ceea ce consideri că se potrivește locuinței tale și zonelor specifice din casa ta.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate