De ce s-a produs avaria de la magistrala de apă din Piatra-Neamț

2

O conductă magistrală de apă a suferit o avarie majoră la o vană și a trebuit oprită pentru reparații. Conducta din oțel de 500mm în diametru alimentează o parte din Piatra-Neamț și merge până la Zănești, deservind aproximativ 45.000 de consumatori.

Motivul real este vechimea conductei. Aceasta are 46 de ani și trebuia schimbată de acum 20 de ani.

Cu siguranță vor mai fi avarii pe această conductă care și-a depășit cu mult durata de viață și nu doar că vor rămâne iar fără apă 45.000 de oameni, dar va trebui să se spargă și asfaltul pe care primăria îl va pune pe Bulevardul Traian, fără să schimbe întâi conductele.

Decizia de a nu se schimba această conductă când ar fi trebuit schimbată a aparținut președintelui CJ Neamț Vasile Pruteanu de la PDL, actualmente PNL, și primarului Ion Rotaru, pe acea vreme la PDAR, actualmente PNL.
La această oră conducta se află în administrarea ApaServ, proprietarul conductei este CJ Neamț, iar beneficiarul principal este primăria Piatra-Neamț care nu a întreprins niciun demers în ultimii 20 de ani pentru înlocuirea acestei conducte.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Stelian spune

  Din cate imi amintesc au fost folosite fonduri ISPA pentru conductele de apa. Lucrarile de fapt nu s-au facut , dupa cum se vede . Au facut doar hartii si au incasat banii, ca de, cine verifica sub pamant conductele ? Parca era pe vremea PDL !

 2. Andrei Varga spune

  Pai don primare baga banii in piste pentru biciclete și parcuri de plimbat căinii, de unde atâta lux?
  Cu lucrarea asta nu se rezolva mare lucru, bana nou nouță la conducta veche .
  Trebuie continuat cu înlocuirea până la R4 pe Fermelor .
  Daca aia toarnă asfalt pe mobilitate urbana iar se repeta istoria cu magistrala de la Vaduri, schimbata doar până la Francesca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate