De ce nu strânge nimeni nebunii de pe străzile din Piatra-Neamț ?

5

Observăm cu toții tot felul de oameni cu probleme psihice pe străzile din Piatra-Neamț. Unii dintre aceștia sunt cu adevărat periculoși și ne întrebăm pe bună dreptate de ce nu îi strânge nimeni de pe străzi, dar mai ales ce se întâmplă, căci orice ar face sau ar vandaliza, după ce sunt reținuți și internați, ajung în scurt timp înapoi pe stradă.
La aceste întrebări am căutat și noi răspunsuri și iată ce am aflat:

 • nebuni-piatra-neamtProcedura de internare contra voinței pacientului nu este una ușoară.
 • Pentru perioade scurte de timp internarea se face la cererea poliției, dar pentru instituționalizarea pacientului sau pentru internări de lungă durată este nevoie de decizia unui judecător.

La această oră, bolnavii psihici care comit infracțiuni sau contravenții sunt reținuți de poliție și internați contra voinței lor la secția de Psihiatrie a Spitalului de Urgență din Piatra-Neamț. Aici sunt de regulă sedați, iar atunci când își revin și se calmează, personalul medical nu are nicio pârghie legală pentru a-i reține forțat în spital.
Ar exista varianta ca unii să fie transferați la Spitalul de Psihiatrie din Roman, unde sunt ținuți cei care necesită tratamente pe perioade lungi, dar și aici locurile sunt limitate.
În ultima perioadă, în urma colaborării poliției cu personalul medical de la secția de Psihiatrie din Piatra-Neamț, au fost făcute formele de internare contra voinței pacientului pentru câteva persoane, dar demersurile pentru instituționalizarea acestora depășesc nivelul spitalului sau al poliției, fiind nevoie de un dosar și de o hotărâre judecătorească.
Pe românește, cei care se ocupă de asistența socială să se pună serios pe treabă și să ducă niște demersuri până la capăt, înainte ca un nebun să crape capul unui om de pe stradă.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Ticu spune

  Cristina( si ceilalti…), toti banii pentru bugetul tarii( din care sunteti platiti si voi) vin din zona privata. De la prostii care muncesc 12-15 ore pe zi, care nu fac parada de diplome( obtinute pe bune si nu la kilogram), care nu au avut concediu de odihna de ani de zile, care si-au luat soarta in propriile maini, care sunt sufocati de birocratie, si da , de cersetori si persoane cu probleme sociale, psihice si de alta natura, pentru ca institutii ale statului nu isi fac treaba.( acestia vin si stau in fata magazinului, in fata terasei, etc..si nu in fata institutiilor abilitate ale statului care ar trebui sa rezolve problemele..). Crezi ca tara asta ar mai arata asa daca institutiile si-ar face treba? P.S: Cred ca email-ul tau a fost scis in timpul programului de lucru.

 2. OLIVIA spune

  IN JURUL MAGAZINULUI PROFI,ZILNIC SUNT CERSETORI…SI, DE CEVA TIMP ,VIN PRINTRE BLOCURILE DE PE AUROREI,URLAND CA DIN GURA DE SARPE …E GREU DE SUPORTAT…

 3. cristina spune

  Care ” asistenta sociala ” ? Ca sunt asa de putini , la salariile fabuloase de bugetari care ” traiesc din banii nostri „…. De parca bugetarii( majoritatea cu studii superioare !) ar fi niste biete persoane intretinute din munca vajnicilor care lucreaza in sistemul privat ( si de multe ori „la negru ” fara a-si plati taxe si impozite !)

  1. Daniel spune

   100 % adevarat!!!

  2. legio spune

   Auzi Cristina, majoritatea asta cu ,,studii superioare” ii stim si noi ,nu ai face tu bine sa mergi in sectorul privat ,sa intretii din munca ta vajnica cativa din astia care nu-si fac treaba ? La privat daca nu-ti faci treaba ,primesti un sut ….undeva, pe bugetari ii doare in ….pix !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate