De ce nu se asfaltează și nu se repară străzi noaptea

Deoarece în ultima perioadă am observat o intensificare a întrebărilor cititorilor legate de reparațiile care se fac la străzile din Piatra-Neamț, ne-am interesat și am venit cu un răspuns.

Mulți cititori au întrebat de ce nu se asfaltează și nu se repară străzile noaptea.

 1. Funcționarea utilajelor care frezează asfalt și a celor care toarnă covor asfaltic sau fac alte operațiuni de întreținere a carosabilului produc mult zgomot și disconfort. Când s-a mai încercat să se lucreze noaptea la altceva în afară de marcaje rutiere au fost zeci de reclamații din partea pietrenilor deranjați de zgomot.
 2. În timpul nopții este aproape imposibilă depanarea utilajelor și mașinilor folosite, fiind vorba nu doar de defecțiuni care pot surveni în timpul exploatării, ci și de înlocuirea componentelor consumabile care se uzează în timpul decopertării sau a altor operațiuni.
 3. În timpul nopții nu se poate asigura eliberarea frontului de lucru. Chiar dacă se pun anunțuri la toate blocurile din zonă, unii parchează în zona unde trebuie să se facă lucrări. În timpul zile aceste inconveniente se rezolvă în colaborare cu Poliția Locală care identifică proprietarul mașinii și îl roagă să vină să o mute. Noaptea nu se poate merge la oameni să-i pună să mute mașinile. Este interzis ca poliția să meargă noaptea la cetățeni cu excepția cazurilor de flagrant sau forță majoră.

Ar mai fi și alte motivații tehnice care țin de vizualizarea corectă și de ansamblu a lucrărilor care se efectuează, sau motivații de natură financiară, muncitorii fiind plătiți mai mult noaptea, dar principalele motive și foarte logice și corect argumentate sunt cele trei punctate mai sus.

Iosub Robert

PS: De fiecare dată am lăudat municipalitatea când lucra noaptea la străzi și nu încurca traficul dar în fața argumentelor se pare că într-adevăr, lucratul noaptea ridică multe probleme.

- Apreciază pagina -

6 Comentarii
 1. Niculina Baciu spune

  Noaptea zgomot,iarna nu-I ca vara,primavara,toamna ploua,eu vara nu dorm si tot asa.Inainte de europarlamentare s-au carpit craterele de pe d.j.P.Neamt-Margineni care vor reapare la prima ploaie Aici nu se poate lucra noaptea? Alta-ntrebare?

 2. Xxx spune

  Enumerarea unor explicații logice ,nu justifica ideea de a nu agrea efectuarea unor asfaltări și nu decopertari noaptea sau seara in cel mai rău caz.
  Puteți avea părerea Dvs dar nu eliminați sau îngrădiți alte opinii.
  Oare se va publica?

 3. RADU T. spune

  …DOMNULE i.r. NE LUATI PE TOTI DE FRAIERI???? AM STAT O GRAMADA AIUREA SI ACOLO ,,AIUREA,, TOT CE INSEMNA CAROSABIL SE REPARA PE PORTIUNI DESTUL DE CONSUISTENTE DOAAAAAAAR NOAPTEA…..

  1. Margareta spune

   Dar de ce în toate țările dezvoltate, precum Germania, Austria, Cehia…, se poate lucra noaptea și la noi nu? De ce la noi se lucrează doar pe ploaie și aiurea? În vinerea mare, pe o ploaie torențială s-a plimbat drumul ce leagă Rădăuțiul de Fratăuții-Vechi. O gaură s-a astupat și șapte nu, s-a pus smoala în toate pentru a face,, priză,,, dar plomba doar în câteva gauri. De ce nu vin edilii să ia măsuri și să se termine lucrările? Dacă ai o mică defecțiune la mașină imediat se leagă pondotaiul de tine, dar ITP-ul la șosele nu-l face nimeni!

 4. Tina spune

  Dar nu se asfalteaza noaptea și nici ziua,asta e problemă.Se va asfalta un pic în 2020,inainte de alegerile locale.Asta e percepția mea și a multora;Eu merg mult pe Fermelor și întâlnesc zilnic multe capcane și mult,mult praf.

 5. Nicolae spune

  Argumentul principal este plata suplimentară pentru orele de noapte a muncitorilor, pe care nici un patron din România nu vrea sa o mai faca! Restul dunt doar scuze…
  In afară, se lucrează si ziua și noaptea, inclusiv, pentru a finaliza la termen lucrările, sambata si duminica!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate