De ce narghileaua se bucură încă de foarte multă popularitate? Ce beneficii oferă?

0

În ciuda multiplelor opțiuni de fumat din prezent, narghileaua se bucură în continuare de foarte multă popularitate în rândul persoanelor de vârste diferite. Narghileaua nu este doar o modalitate de a fuma, ci este mai degrabă o adevărată cultură și una dintre cele mai vechi tradiții. Narghileaua a apărut în Orientul Mijlociu și a început de la o simplă nucă de cocos în India, ca mai apoi, când a ajuns în Turcia, să capete designul elegant pe care îl vedem astăzi. Narghileaua a început să fie cunoscută în America și Canada de abia în jurul anilor 1960-1970, iar de atunci a început să câștige o popularitate tot mai mare. Foarte multe baruri din orașele mari, mai ales cele din apropierea universităților, aveau grijă să ofere clienților opțiunea de a fuma narghilea.

Pe lângă faptul că este o tradiție veche, narghileaua oferă mai multe avantaje în comparație cu o țigară sau o pipă, printre care:

Mai mult fum

Narghileaua este cu mult mai recreativă și oferă mai multă relaxare spre deosebire de o țigară clasică, o pipă sau o țigară electronică. Cantitatea fumului este influențată de designul pe care îl deține narghileaua – vezi aici modele de narghilea. Cu cât o narghilea este mai mare, cu atât cantitatea de fum pe care îl puteți obține este mai mare. Atunci când se relaxează, majoritatea persoanelor formează un nor mare de fum cu care se joacă, deși există foarte multe persoane care își fac un hobby serios din a crea tot felul de modele din fum, de la cercuri, inele și până la nori din fum.

Varietatea de arome

Un alt avantaj grozav pe care îl oferă narghileaua este acela că avem la dispoziție o varietate de arome pe care le putem amesteca și personaliza. Spre deosebire de țigări, aromele pentru shisha sunt mai intense și mai variate decât aroma obișnuită de tutun și decât țigările aromate. Puteți opta pentru aroma clasică de măr, de căpșuni, de margarita, de mocha latte, de caramel și multe altele, bucurându-vă astfel de un fum bogat și aromat. În funcție de gusturile personale și chiar de starea de spirit, puteți alege arome mai blânde sau arome mai îndrăznețe.

Relaxare și socializare

Indiferent dacă sunteți o persoană introvertită sau extrovertită, o narghilea reprezintă o modalitate excelentă de a vă relaxa. Datorită versatilității aromelor pe care le puteți folosi cu o narghilea, vă puteți crea propriul amestec care vă va ajuta să vă relaxați și să scăpați de stres la finalul zilei. Foarte multe persoane consideră că efectul calmant este util pentru studiu și brainstorming. Deși vă puteți bucura de o narghilea fără compania nimănui, atunci când fumați o narghilea cu prietenii experiența devine mult mai frumoasă. În majoritatea barurilor unde se fumează narghilea, prietenii discută despre întâmplările și evenimentele din timpul zilei în timp ce fumează o narghilea. Se pare că narghileaua ajută ca fluxul conversației să fie mai ușor și mai plăcut.

Narghileaua este o tradiție veche de care se bucură oamenii de diferite grupe de vârstă. De fapt, oameni din diferite locuri de pe tot globul și-au creat propria cultură a fumatului de narghilea. Este o altă dovadă că narghileaua reprezintă o modalitate grozavă de a vă relaxa și de a vă bucura de compania prietenilor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate