De ce la altii se poate si la noi nu ?

2

Vazand ca nu prea au cu ce sa mai atraga turistii romani, bulgarii au inceput sa isi forteze atractiile turistice cu noi atractii de natura istorica si desigur de interes pentru romani, cum ar fi monumentele istorice cu iz tracic sau inventii cu gorgone de genul Medusa.

Comuna Podoleni
Comuna Podoleni

In timp ce bulgarii mai saraci in monumente istorice nu stiu ce sa mai inventeze, stau si ma minunez cum in Neamt avem declarate peste 500 de monumente istorice, dar nu se grabeste nimeni sa le puna in valoare, ba chiar se priveste pasiv la degradarea lor si adevarul este ca la ce politicieni avem in Neamt e destul de complicat sa te duci sa vorbesti cu ei de importanta istoriei, chiar si domnului Pruteanu i-au inchis gura cei de la PNL, asa ca dam cu piciorul la trecut, iar un popor fara trecut nu are cum sa vorbeasca despre viitor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Multi spun ca Bulgarii ar avea parte de know-how-ul german de atunci de cand au fost preluati de acestia in supraveghere, parca. Ei au invatat, ca-n turism nu neaparat marimea profitului conteaza ci atragerea unui numar cat mai mare de clienti, care sa-si cheltuiasca euroii pe meleagurile lor. Afaceristul Roman, se uita cu jind la Donald Trump si-ar vrea ca de poimaine sa-si compare cu el conturile. Ce conteaza ca are doar zece mii de turisti pe sezon, daca-i poate jupui cum doreste. Cat despre monumentele istorice sau alte atractii de gen, sunt lasate-n paragina din acelasi simplu motiv, ca necesita cheltuieli cu reparatiile, iar profitul ulterior e prea mic si nu-l satisface pe politicianul sau afaceristul nostru. Si apoi, de ce sa privim vechiturile alea, cand putem admira superbele vile si viloaice aparute pe teritoriul judetului in ultimii 20 de ani. Astea necesita ingrijire atenta si n-are nimeni bani sa azvarle pe antichitaturi. Romanu-i pragmatic si ce nu-i face bine, evita.

    1. feraru marcel spune

      Sa luam in seama si pe Mazare, Constanteanul, care vrea sa faca din litoralul Romanesc un Vegas Est European, cu „bunaciuni”la vanzare, cazinouri, tripouri. Totul pentru profit fabulos, Romanul de rand, urmand sa mearga la bulgari sa faca o baie in Marea Neagra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate