De ce Ionel Arsene va fi votat din nou Președinte al Consiliului Județean Neamț

4

Pe lângă marile investiții pe care le știu toți nemțenii, cum ar fi drumul Axial sau cel de la Bicaz la Poiana Teiului, Ionel Arsene, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, are foarte multe realizări în dreptul numelui său în cei 4 ani de mandat. E suficient să derulați articolul până la final și veți înțelege de ce acest om va mai fi votat încă o dată de nemțeni ca Președinte al Consiliului Județean Neamț.

✓ DN 15 Poiana Largului – Bicaz – procent de realizare 94%. Un drum esențial pentru județul nostru, este aproape gata după ce timp de mai bine de 30 de ani nu s-a intervenit cu absolut nimic pe acest traseu.
Un proiect principal de care se leagă numele lui Ionel Arsene, un proiect care alături de Axial a fost promis și realizat, chiar dacă mai toată lumea spunea că este imposibil și că nu se va face. Ionel Arsene a spus că îl face și l-a făcut.

✓ Modernizarea Axialului reprezintă una dintre cele mai importante investiții care s-au realizat în mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț al lui Ionel Arsene. După ce și sectorul de drum de la Cabana Izvorul Muntelui până în DN 15 Bicaz va fi reparat, urmând a fi finalizat în această toamnă, toată zona de pe Valea Muntelui se va revigora din punct de vedere turistic.
41 de kilometri de drum (Bistricioara – Durău, 12 Km; Durău – Izvorul Muntelui, 20 km; Izvorul Muntelui – Bicaz, 9 km) lăsați în paragină zeci de ani, pe care acum s-au executat importante lucrări privind consolidarea structurii, prin ziduri de sprijin, coloane forate la adâncimi de până la 24 de metri, drenuri și intervenții la nivelul de fundație, înseamnă foarte mult pentru infrastructura rutieră nemțeană.

✓ Două poduri, modernizate de la zero! Localnicii din Petricani trăiesc bucuria de a vedea două poduri care le asigură trecerea peste râul Topolița, realizate la cele mai înalte standarde. Unul dintre ele are o lungime de 56 de metri, iar celălalt, 54. Prin dimensiunea lor, ambele poduri sunt foarte mari și au necesitat lucrări complexe pentru reparații. Valoarea totală a modernizării a ajuns la 5,9 milioane lei.

Drumul județean DJ 157H Mărgineni – Itrinești – Dochia – Un drum de pământ modernizat.

Toate conducerile anterioare ale consiliului județean au promis că vor face acest drum, dar nu au făcut nimic.

Cu acest drum, încă 9 kilometri de drum județean se vor adăuga altor sute de kilometri modernizați până acum, în ultimii 4 ani.

Drumul județean DJ 155B Bodești – Țolici – Petricani.

Un sector de drum de aproape 4 km, cu 23 de podețe, 1 pod rutier cu deschiderea de 10 metri și 4.340 de metri liniari de șanțuri betonate.

O altă lucrare realizată în timp record.

✓ Drumul județean DJ 155B Bodești – Țolici – Petricani.
Un sector de drum de aproape 4 km, cu 23 de podețe, 1 pod rutier cu deschiderea de 10 metri și 4.340 de metri liniari de șanțuri betonate.
Lucrarea are o valoare de 20 milioane de lei și este destul de complexă, având în vedere că s-a făcut și o consolidare de versanți și s-a montat un parapet metalic pe o lungime de 1,5 km.

✓ Modernizare: DJ 280 Negrești (comuna Bâra) – Stănița.
Un proiect al Consiliului Județean care este aproape finalizat.
Lucrările de reabilitare se execută pe o lungime de 4 kilometri.

Fondurile – 12,62 milioane de lei – sunt asigurate de la bugetul județului, fiind prevăzute în alocările pentru Programul Anual de Investiții.

Modernizarea podului de la Luțca.
Lungimea totală a lucrării este de 216 metri, iar valoarea este de 6,8 milioane de lei.
Este o lucrare esențială pentru infrastructura rutieră din zona Romanului, având în vedere că acest pod nu a fost reparat niciodată de când a fost construit, anii ’65-’70, și este într-o stare avansată de degradare.

✓ Reabilitarea drumului spre Bacău, prin Bahna a început pe 13 august 2020. Tronsonul este cuprins între două puncte de pe granița cu Bacăul – începe din km 6+400, de la limita cu județul vecin (localitatea Racova), traversează localitatea Izvoare, comuna Bahna, și se termină în km. 13+300, intrarea în Bacău. Proiectul „Modernizare drum județean DJ 159“ are o valoare totală de aproape 9 milioane de lei și va fi realizat pe o lungime de 7 km.

✓ Drumul județean DJ 207A Boghicea – Slobozia – Nistria, acolo unde este necesară consolidarea tronsonului, pe o lungime de 8 km.
Acest sector de drum face legătura cu județul Iași.
Pentru această lucrare au fost alocați de la bugetul județului 17,767 milioane de lei.
Este unul dintre multele drumuri prinse în Programul județean de întreținere, derulat de către Consiliul Județean Neamț.

✓ Modernizarea drumului județean DJ 207D, situat pe teritoriul comunelor Sagna și Gâdinți.

Cu finanțare prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) s-a turnat asfalt pe o lungime de peste 5 km, s-au realizat șanțuri betonate pe 6.000 de metri liniari și un dren pe 340 de metri.
Valoarea totală a lucrării este de 16,539 milioane lei.

Drumul județean DJ 280 Oțeleni – Bâra – ample lucrări constând în consolidarea fundației cu un strat de balast de 30 de cm și turnarea covorului asfaltic.
Acest tronson face legătura cu județul Iași, iar lucrările de modernizare au fost cuprinse în Programul de întreținere a drumurilor județene, pe care îl are în derulare Consiliul Județean Neamț.

✓ Rectificarea bugetară adoptată de Consiliul Județean la începutul lunii august a fost menită să sprijine activitatea din toate domeniile, în special sistemul medical. 3,383 milioane lei cheltuiți pentru dotarea cu aparatură și echipamentele necesare, pentru susținerea unor lucrări de investiții și pentru asigurarea cofinanțării proiectului „Reabilitare și Modernizare Ambulatoriu Integrat de Specialitate“. Suma de 3,5 milioane lei este dedicată modernizării drumurilor și podurilor județene, 21 milioane de lei sunt destinați domeniului asistenței sociale, iar 173.000 pentru protejarea mediului.

Modernizarea drumului județean DJ 207 A, pe ultima sută de metri!

Modernizarea are loc pe drumul județean DJ 207 A, sectorul care leagă comunele Sagna și Bâra.

S-a turnat covorul asfaltic, s-au realizat marcajele rutiere pe acest sector de drum pe care nu se mai intervenise de mult timp.

✓ Un alt drum de pământ asfaltat este DJ 207 D Sagna – Gâdinți.

Sectorul de drum a fost asfaltat pe o lungime de 7 kilometri și s-au trasat marcajele rutiere.

Era un tronson pe care lucrările trebuiau urgentate, deoarece se circula în condiții grele, drumul fiind pietruit.

Modernizare pe drumul județean DJ 156 C.

În Tazlău s-a turnat covor asfaltic pe o lungime de 2 km.

Locuitorii din această zonă s-au plâns de același lucru. Fiecare dintre cei care au venit să le ceară votul au promis, dar nu au făcut nimic până acum când Ionel Arsene a zis și a și făcut.

Drumul Talienilor este cea mai mare investiție a Consiliului Județean Neamț.
Modernizarea drumului județean DJ 209B reprezintă calea de legătură dintre județele Neamț și Suceava.
Lucrarea se execută pe sectorul Mălini – Stănișoara – Borca, pe o lungime de 18 kilometri, și are o valoare de 65 milioane de lei.
Fondurile sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

✓ Reparațiile și extinderea Policlinicii Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Proiectul a primit finanțare în cadrul POR 2014-2020 și are o valoarea totală de 11.207.000 lei.

S-a urmărit prin acest proiect eficientizarea sistemului de sănătate din județul Neamț.

Drumul județean DJ 207K, la Doljești.

Este o lucrare în valoare de 7 milioane de lei, care se întinde pe un sector de drum lung de 2 kilometri.

O altă promisiune respectată de către Ionel Arsene după ce a ajuns președinte al Consiliului Județean Neamț.

Președintele Ionel Arsene a pus bazele proiectului referitor la producătorii din județul nostru: reunirea lor într-un cluster denumit „Produs în Neamț“.

Prin inițiativă se dorește dezvoltarea produselor și serviciilor locale din Neamț și promovarea lor în țară și în străinătate.
De asemenea, cu produsele bio realizate în zona noastră să fie realizat un brand al clusterului, care să fie promovat la nivel național și internațional.

Modernizare a drumului județean DJ 127 A Bicaz Chei – Dămuc – limita cu județul Harghita.

Proiectul presupune reparații capitale pe două sectoare de drum, unul cu o lungime de 4 km și o valoare a investiției de 18 milioane de lei, și altul de 4,5 km, pe care se vor realiza consolidări și modernizări în valoare de 8 milioane de lei.

Modernizarea drumului județean DJ 157H Mărgineni – Itrinești – Dochia se apropie de final, anunța Ionel Arsene pe 8 iulie 2020.

Conform proiectului, lucrările s-au executat pe o lungime de 6 kilometri și s-a turnat ultimul strat de asfalt pe sectorul de drum dintre Mărgineni și Itrinești, pe o lungime de 3 km.
Fondurile pentru reabilitarea acestui sector de drum sunt în valoare de 12,5 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Reabilitarea DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș, limita dintre județul Neamț cu Harghita în lungime de 5,4 km. Pe acest sector de drum se vor realiza și 6,2 km de șanțuri betonate, 18 podețe, 3.760 de metri de ziduri de sprijin, 6 poduri de peste 10 metri. Valoarea totală a lucrării este de 33,9 milioane lei, fonduri care sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Drumul județean DJ 157 H.
Lucrarea se întinde pe o lungime de 6 kilometri – 1 kilometru de drum se regăsește la ieșirea din Mărgineni și alții 5, de la Itrinești la Dochia, prin Bălușești.

Valoarea totală a lucrării este de 12,5 milioane, din fondurile PNDL 2.

7 case de tip familial și 3 centre pentru copii cu dizabilități, în valoare totală de 17,8 milioane de lei.

Cele trei proiecte în domeniul protecției și asistenței sociale cu o valoare totală de 17,8 milioane de lei au fost concepute pentru a se alinia serviciile de asistență socială la normele și standardele europene.

Acest proiect este unul de care depinde direct calitatea vieții copiilor cu dizabilități din Neamț.

Modernizarea drumului județean DJ 157D.

Lucrările de la Gârcina s-au realizat pe o porțiune de drum de 2 kilometri.

După finalizarea lor se va moderniza și tronsonul de 3 kilometri care face legătura între centrul comunei Gârcina și Mănăstirea Almaș.

Consiliul Județean Neamț a devenit în iunie 2020 partener într-un proiect cu finanțare europeană, CRESC – Competențe Antreprenoriale în Economia Socială

Proiectul vizează înființarea a 21 de întreprinderi sociale în trei regiuni ale țării: Nord-Est, Sud-Est şi Sud Muntenia.

Prin acest proiect se urmărește încurajarea antreprenoriatului social sau a inițiativelor de economie socială.

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Ozana, din comuna Timișești au fost finalizate. S-a turnat covor asfaltic pe un pod rutier cu o deschidere de 9 de metri și cu o lungime de 176 de metri. uma alocată pentru lucrările de modernizare a fost de 2 milioane de lei. Totodată, s-a turnat covor asfaltic și pe o lungime de 2,5 kilometri pe raza comunei.

DJ 208G, Săbăoani – Cordun – ieșirea către Pașcani.

Drumul a fost reabilitate după foarte mulți ani în care au uitat de toți cei care au condus județul înaintea lui Ionel Arsene.

O altă promisiune îndeplinită de Ionel Arsene, promisiune pe care localnicii nu au crezut că o va mai onora cineva.

Modernizarea a 2 poduri pe drumul DJ 155J, în comuna Grumăzești.

Cele două poduri supuse modernizării sunt peste pârâul Topolița și peste pârâul Netezi.

Primul are o lungime de 60 de metri, iar al doilea de 34 de metri.

Tronsonul care face legătura între Timișești și Urecheni, drumul județean DJ 155B, – modernizare.

Lucrările au început în toamna lui 2019 și decurg conform graficului de execuție.

O altă promisiune onorată de Ionel Arsene.

Modernizare pe drumul județean DJ 157J, în comuna Podoleni.

Pe o lungime de 1,4 km s-a turnat covor asfaltic.

Intervenția a fost realizată în cadrul programului de întreținere a drumurilor județene.

Încă o promisiune onorată.

Președintele CJ Neamț a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru achiziționarea a 20 de autobuze electrice, 16 de 8 metri și 4 de 10 metri, care vor circula în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate.

Proiectul semnat are o valoare totală de 12,59 milioane de euro, circa 60 de milioane de lei, din care 12,34 milioane de euro reprezintă partea nerambursabilă.

Echipamentul pentru colectarea plasmei

Cu acest echipament sunt tratați pacienții cu virusul COVID-19.

Cheltuielile sunt din fonduri de la Consiliul Județean și prin implicarea personală a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Nimeni nu credea că vom avea la Neamț această tehnologie medicală de ultimă generație.
O tehnologie care va ajuta multe cazuri grave.

O lucrare în domeniul infrastructurii rutiere, în valoare de 14,5 milioane de leimodernizare a DJ 155G, care face legătura între comuna Bodești, satul Bodeștii de Jos, și satul Corni, comuna Ștefan cel Mare.

Lungimea totală a drumului care se reabilita este de 4,5 kilometri. Investiție suportată cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală.

Una dintre cele mai mari și importante lucrări din infrastructura rutieră nemțeană a fost finalizată.

27 de kilometri de drum județean arată impecabil.

Este vorba despre DJ 155I Târgu Neamț – Totoiești.

O altă promisiune onorată de Ionel Arsene.

Drumul județean DJ 159 între localitățile Valea Ursului – Oniceni, modernizare.

Pe acest sector de drum s-a turnat covor asfaltic, pe o lungime de 3 km.

Pe acest drum nu s-a mai intervenit din 1985 când s-a turnat asfalt pentru prima și ultima dată.

Modernizarea Drumului județean DJ 157H continuă.

Acest sector de drum leagă comuna Mărgineni de comuna Dochia.

Drumul are o lungime de 4 km iar fondurile pentru modernizarea lui sunt de 12,7 milioane de lei și provin din Programul Național de Dezvoltare Locală.

Un alt drum pentru care Ionel Arsene a făcut personal demersurile la nivel guvernamental.

Centrul pentru Recuperare Neuropsihiatrică Războieni, din comuna Dragomirești. La finalizarea lui, complexul va dispune de un corp central tip spital; 7 clădiri în care vor fi găzduite 70 de persoane cu afecțiuni neuropsihice, internate acum la centrul de la Războieni; spații pentru specialiștii care vor lucra cu acești bolnavi; centrul se realizează cu aproximativ 14 milioane de lei, bani alocați de către Consiliul Județean Neamț.

Drumul județean DJ 207C, care face legătura între comunele Horia – Ion Creangă – Valea Ursului.

Acest drum nu mai fusese reabilitat de mult timp.

O altă promisiune făcută de toți președinții de consiliu județean, dar respectată doar de Ionel Arsene.

Fonduri acordate de la Consiliul Județean pentru dotări esențiale în această perioadă și pentru echipamente de protecție necesare cadrelor medicale.
La sfârșitul lunii martie, erau alocați 11 milioane de lei pentru:
– 23 ventilatoare mecanice; – 31 de monitoare pentru funcții vitale;
– 30 de paturi ATI;
– 4 tuneluri de decontaminare;
– servicii de cazare pentru aproximativ 250 de angajați ai spitalului;
– 8000 de teste diagnosticare PCR;
– 10.000 de teste rapide;
– medicamente pentru COVID-19;
– seturi complete de echipament, măști de 3 tipuri, combinezoane de unică folosință și soluții dezinfectante.

Președintele Ionel Arsene a înmânat la începutul lunii martie 2020 cheile pentru două microbuze școlare, pentru a beneficia de transport în cele mai bune condiții elevii de la Școala Bozieni și de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Al. Roșca” din Piatra Neamț.

Ionel Arsene a insiste în mod personal ca aceste microbuze școlare să ajungă cât mai repede la copii.

Drumul județean 155B, pe un segment între localitățile Bodești și Țolici, a fost predat de Consiliul Județean pentru începere lucrărilor de modernizare, în toamna anului 2019. Pe 3 martie 2020 s-a efectuat un control pentru verificarea lucrărilor. Valoarea proiectului este de 18 milioane de lei, și acest drum va deveni o variantă mult mai scurtă de a ajunge la Piatra-Neamț pentru locuitorii din zonă.

Consiliul Județean Neamț a transmis că va susține unele cheltuieli ale Căminului pentru persoane vârstnice Roznov, pentru perioada februarie – decembrie 2020, urmând să achite de la bugetul județului suma de 400.000 de lei.

Deși căminul de la Roznov este în administrarea primăriei Roznov și primarul acestui oraș nu este în cele mai bune relații cu Arsene, acesta nu a ezitat nici un moment când a fost vorba să ajute bătrânii din acest cămin.

Ionel Arsene a semnat ordinul pentru reabilitarea termică a clădirii Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae“, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Proiectul în valoare de 7.125.000 de lei promite condiții optime de cazare pentru cele 130 de persoanele internate și de lucru pentru 106 angajați.

Salvarea transportului public de călători din Piatra-Neamț și comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gârcina, Săvinești și orașul Roznov.
A fost semnat un proiect cu finanțare europeană, prin care vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice, cu 7 stații de încărcare rapidă și 21 cu încărcare lentă și este în pregătire pentru a fi semnat al doilea proiect, care prevede, printre altele, achiziționarea a 20 de autobuze electrice, cu 5 stații de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă, plus extinderea autobazei existente.

Drumul județean DJ 157C, care leagă localitatea Alexandru cel Bun de Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, pentru îndepărtarea pagubelor produse de alunecările de teren.

Problemele pe acest sector au apărut în urma acumulării în subteran a apelor din precipitațiile din lunile mai și iunie 2019.

Peste 20 milioane de lei investite de Consiliul Județean în aparatură nouă, în spitalele din județul Neamț.

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, Spitalul Județean Piatra Neamț a prezentat echipamentul care neutralizează deșeurile medicale, transformându-le în deșeuri menajere.

O altă promisiune respectată.

Neamțul a înregistrat în 2019 cea mai mare creștere a produsului intern brut din țară.

Topul a fost întocmit de către Comisia Națională de Prognoză.

Asta înseamnă „Fapte, nu vorbe!“

O realizare pe care județul Neamț nici nu o visa.

Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost dotat în decembrie 2019 cu aparatură medicală în valoare de 3.827.000 de lei.

Banii pentru aceste achiziții au fost alocați de Consiliul Județean Neamț și Ministerul Sănătății în timpul guvernării PSD.

O altă promisiune făcută de toți, dar respectată doar de Ionel Arsene.

O nouă serie de echipamente necesare medicilor din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

Banii, 243.000 de lei asigurați de Consiliul Județean.

Sub conducerea lui Ionel Arsene, Consiliul Județean Neamț a acordat cei mai mulți bani spitalului din istoria CJ Neamț.

Aceasta promisiune chiar părea imposibil de dus la îndeplinire dar el a reușit.

Crearea centrelor de zi și a locuințelor protejate din Săbăoani, Timișești, Pipirig și Roman.

Proiectele „O nouă șansă“, „Acces la diversitate“, „Mobilitate fără bariere“ au fost coordonate de Direcția Județeană de Asistență Socială cu menirea de a-i reintegra în societate pe cei aflați în situații vulnerabile.

Până la Ionel Arsene așa ceva părea imposibil de realizat în Neamț, dar iată că atunci când îți pasă de oameni se pot face multe lucruri.

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani a primi 300.000 de lei de la bugetul județului.

Cu banii alocați se vor realiza unele lucrări de reparații interioare la Pavilionul 3 – termoizolație (schimbarea tâmplăriei PVC la uși și ferestre), hidroizolație și acoperiș.

O altă promisiune onorată.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost dotat cu un sterilizator cu plasmă.

Un aparat în valoare de 328.000 de lei, plătit cu bani de la Consiliul Județean.

Aparatul este esențial în desfășurarea în bune condiții a activității din spital.

O altă promisiune onorată de Ionel Arsene.

Consiliul Județean Neamț a avut ușa deschisă pentru toate spitalele. Pentru Bicaz s-au alocat 1.184.713 lei între 2016 și 2019.

Spitalul Bicaz va beneficia de lucrări de reparații, reabilitare și achiziționarea de aparatură. 500.000 de lei de la bugetul județului vor fi alocați în acest sens.

Beneficiari vor fi cei peste 60.000 de pacienți arondați spitalului, dar și cei peste o sută de angajați.

64 de echipamente medicale care vor fi folosite în Spitalul Județean costă peste 10 milioane de lei.

Au fost solicitate Guvernului PSD, aprobate și finanțate de acesta.

Primul aparat din echipamentele medicale finanțate în 2019 de Guvernul PSD este un aparat de radiologie de ultimă generație, pentru Secția de Ortopedie.

Încă o promisiune îndeplinită.

Drumul județean Bârgăuani – Dragomirești a fost modernizat prin PNDL 2, datorită guvernului PSD.

Valoarea: 19,6 milioane de lei.

Când a promis că va face proiect la guvern pentru modernizarea acestui drum nimeni nu l-a crezut.

Încă o promisiune onorată.

Drumul județean DJ 155I Baratca – Bârgăuani, pe o lungime de cinci kilometri.

Pe acest tronson s-a turnat covor asfaltic.

Pe acest sector de drum nu se mai intervenise de foarte mult timp.

Ionel Arsene a promis și a făcut.

Modernizarea străzii Mihai Viteazu, din municipiul Roman, stradă care face parte din drumul județean DJ 207A.

Reabilitarea s-a întins pe o lungime de 4 kilometri, care leagă Romanul de comunele Sagna, Doljești, Bâra, Stănița și Boghicea.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ două milioane de lei.

20 de kilometri de drum, de la Săvinești la Costișa, limita cu orașul Buhuși, sunt „ca în palmă“.

Lucrările pe un drum extrem de important pentru economia și turismul nemțean, pentru că leagă județul nostru de Bacău, au ajuns la final pe 6 noiembrie 2019.

Promisiune onorată.

Servicii stomatologice și maxilo-faciale gratuite pentru peste 130 de copii, asistați ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca“ din Piatra Neamț, datorită unui proiect inițiat de către voluntarul Ionuț Ursu, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al unor firme private din județ.

Nimănui nu i-a păsat cu adevărat de acești copii până acum.

Iată cum Arsene a promis celor implicați că va sprijini această inițiativă și s-a ținut de promisiune.

Problema apei curente în Târgu-Neamț și în comunele arondate a fost rezolvată.

În ședința Consiliului Județean, Ionel Arsene a propus alocarea sumei de 500.000 lei pentru demararea procedurilor.

A promis celor din Târgu Neamț că rezolvă imediat problema și așa a făcut.

Sprijin pentru familiei Nistor din satul Țolici, comuna Petricani, care are 10 copii și care a rămas fără locuință în urma unui incendiu devastator.

Și alte familii aflate în situații limită au fost ajutate.

Deși aceste ajutoare nu cad în obligația CJ Neamț, cui îi pasă de oameni se implică și rezolvă.

Studiului de fezabilitate al Drumului de Mare Viteză Piatra- Neamț – Bacău.

Prin acest drum expres la profil de autostradă, județul Neamț va fi conectat la artera principală care leagă Moldova de Muntenia.

O promisiune demarată. Un proiect pe care Ionel Arsene îl va duce la bun sfârșit.

Primul pas este deja făcut.

Au fost ridicate la cotă gurile de canal existente în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și au fost montate pavelele pe trotuare.

Lucrarea a presupus destul de mult efort, pentru că vorbim de peste 9.000 de metri pătrați.

Intervențiile s-au realizat cu fonduri de la bugetul județului.

A promis că rezolva această problemă și a rezolvat-o.

Modernizarea drumului județean 155G care face legătura între comunele Bodești și Ștefan cel Mare, prin satul Corni.

Pe drumul cu o lungime de 4,5 km, s-au realizat lucrări în valoare de 11,5 milioane de lei, finanțate prin Programul de Dezvoltare Locală.

O altă promisiune onorată.

Drumurile care străbat cele șase sate ale comunei Dulcești au fost modernizate în vara lui 2019.

Lucrările pe traseele din sate s-au realizat cu fonduri din PNDL 1 și PNDL 2, circa 16 milioane de lei. Vorbim despre Corhana, Roșiori, Cârlig, Brițcani, Poiana și Dulcești.

Încă o promisiune îndeplinită.

Drumul județean care leagă comuna Bodești de Petricani a intrat pe 17 octombrie 2019 în reparații.

Pe o lungime de aproximativ 1,5 km s-au cheltuit peste 264 milioane de lei, fonduri alocate de Guvernul PSD.

Oamenii așteptau repararea acestui drum de foarte mult timp.

Lucrările de modernizare a sălilor de operație din cadrul Secției de Ortopedie și a celei pentru intervenții endoscopice a Secției Urologie.

Aceste lucrări s-au realizat cu bani de la bugetul Consiliului Județean Neamț.

O lucrare esențială pentru dezvoltarea spitalului.

Județului Neamț i s-a alocat de către Guvernul PSD suma de 35.445.000 de lei

Banii au fost alocați pentru 39 de localități din Neamț

Piatra-Neamț a primit 14.8 milioane lei. O sumă foarte mare de bani.

După cum se vede nu s-au alocat banii pe criterii politice cum s-a făcut 30 de ani până acum.

Peste 20 de ambasadori acreditați la București au vizitat timp de două zile județul Neamț.

O excepțională ocazie de promovare a zonei noastre în lume, un foarte bun prilej de întâlnire a oamenilor de afaceri nemțeni cu diplomați care îi pot sprijini în dezvoltarea de business-uri!

Un eveniment care a pus județul Neamț pe harta lumii.

DN 15B Humulești – Pipirig, cea mai amplă modernizare a acestui traseu, din ultimele trei decenii.

Un drum pe care s-a intervenit în urma nenumăratelor sesizări primite de la localnici și de la participanții la trafic.

S-a turnat covor asfaltic pe 31 de kilometri.

O altă promisiune importantă și grea onorată de Ionel Arsene.

Drumul Județean 155F Bistricioara – Durău a fost finalizat.

Este un sector de 12 kilometri pe care s-au început lucrările în august 2018 și a fost realizat din fondurile Consiliului Județean Neamț.

S-a turnat covor asflatic, iar acest tronson este acum modernizat.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț – sterilizator cu aburi cu generator propriu, de care are atât de mare nevoie. În ședința de Consiliu Județean s-a alocat fonduri pentru achiziționarea acestui aparat – 575.000 lei, bani acordați integral de la bugetul județului.

A promis, a făcut.

Consolidarea DJ 280 Bâra – Stănița, traseu ce se regăsește pe lista celor 44 de obiective din județul Neamț, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a căror valoare totală este de 265 milioane de lei.

Tronsonul este inclus în programul de întreținere și reparații al Consiliului Județean Neamț și se modernizează cu fonduri de la județ

Drumul județean DJ156 D, care trece prin Piatra Șoimului intrat în septembrie 2019 în reparații.

Acest tronson inclus în programul de întreținere și reparații al Consiliului Județean Neamț a fost modernizat cu fonduri de la județ.

Peste 30 de aparate de înaltă performanță în secțiile Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

În plus, un ecograf, la Secția Chirurgie Vasculară, o stație centrală monitoare, la ATI, un ecocardiograf color, la Secția Cardiologie, etc. Alte aparate – 31 la număr.

Nimeni nu a crezut că Arsene va onora această promisiune, dar iată că s-a ținut de cuvânt.

DJ 156A, tronsonul care include și podul de la Roznov.

Pe cei aproximativ cinci kilometri s-a lucrat aproape două săptămâni. Podul a fost frezat integral și toată lucrarea a presupus turnarea a 7.500 de metri pătrați de asfalt.

Drumul a fost preluat de Consiliul Județean de la autoritățile locale pe perioada intervențiilor.
Era într-o stare deplorabilă.

Drumul Național DN15D, Roman-Vaslui, un traseu modernizat în acest mandat și dat în folosință.

Era un drum care avea nevoie de reparații. După 25 de ani, era și timpul!

Toți președinții de CJ Neamț au promis că modernizează acest drum. Doar Arsene și-a respectat promisiunea.

Ruta care leagă Ținutul Neamțului de Bucovina și care nu a mai fost asfaltată de 20 de ani, modernizată cu bani de la Guvernul PSD, Astfel, DN 2, de la Castelul de Apă la Moțca – reabilitare.
Este un traseu extrem de circulat și, odată modernizat. Acest sector de drum are 30 de kilometri și s-a intervenit asupra lui ultima dată cu reparații în urmă cu două decenii.

Drumul Piatra-Neamț – Bicaz a fost modernizat până după baraj.

Arată bine, este marcat și cu siguranță conducătorii auto vor fi încântați.

Aproape nimeni nu a crezut că va reuși Ionel Arsene să modernizeze acest drum.

Promisiune onorată.

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Neamț.

Valoarea totală este de aproximativ 225.815.232 de euro.

Contractul fost încheiat de Compania Județeană Apa Serv, unitate a Consiliului Județean Neamț.

Un proiect care va ajuta foarte mult județul Neamț

Un nou tronson de drum județean – reparații capitale. Este vorba despre DJ 157H Girov – Dănești, spre Dochia.
S-a turnat covor asfaltic.

Acum e în perfectă stare de funcționare acest drum fiind uitat de conducerile anterioare ale județului.

A promis, a făcut.

Aproape 9 km de drumuri, pietruite sau de pământ, asfaltate, care permit zăneștenilor să circule în condiții foarte bune.

Valoarea totală a investiției, 8 milioane de lei.

Niciodată aceste drumuri nu au văzut asfaltul pe ele.

Fapte, nu vorbe.

Modernizarea drumului care leagă localitățile Săvinești (km. 325+650) și Costișa (km. 345+100), la limita cu orașul Buhuși.

S-a turnat strat bituminos executat la rece, cu scopul de a crește impermeabilizarea și rugozitatea îmbrăcăminții asfaltice.

Ulterior s-au refăcut și alte porțiuni din acest drum pe care acum se circulă foarte bine.

Modernizarea Drumului Județean 207C, în comuna Ion Creangă, localitatea Izvoru-Stejaru (km: 11+500, 13+000).

Este un drum care leagă comuna Ion Creangă de Valea Ursului și pe care se circula greu.

A promis, a făcut.

Un alt sector cu probleme, pentru care au fost multe sesizări din partea cetățenilor, a fost modernizat.

Astfel, pe drumul județean 159D Crăiești – Bozieni Cuci (de la km: 2+300 până la km: 2+700) s-au executat lucrări de reparații și s-a așternut un nou covor asfaltic.
Promisiune onorată.

DN 15B (între km: 14+000 și km: 44+486) care face legătura între satul Pluton, comuna Pipirig și Tîrgu Neamț, anexa Humulești, a fost reabilitat.

Nu toate lucrările de infrastructură au ținut de Consiliul Județean.

Pentru a avea prioritate la finanțare, în condițiile în care toate județele au nevoie de drumuri bune, trebuie să ceri și să insiști, iar Arsene a făcut asta la propriul guvern PSD.

Asfaltarea drumului județean 207C, care face legătura între comunele Ion Creangă și Valea Ursului, a fost și ea finalizată.

S-au făcut lucrări de întreținere și s-a turnat covor bituminos, echipele lucrând până târziu, în noapte.
Promisiune onorată.

Drumul județean DJ 156A, intrarea în județul Neamț dinspre Bacău, în comuna Tazlău, a fost supus unei ample lucrări de modernizare, executată cu fonduri de la bugetul județean.

Au fost înlăturate zonele care erau afectate de intemperii și trecerea timpului și îngreunau desfășurarea traficului în condiții normale.

Aceasta era singura intrare în județ care nu fusese reabilitată.

S-a rezolvat.

Grădinița din Urecheni, la momentul recepției. S-a efectuat recepția lucrărilor privind construirea grădiniței din comună, în valoare totală de 780.000 lei, fără TVA.
Intervențiile au presupus lucrări de la fundație și până la acoperișul clădirii, întregul proiect ocupând o suprafață de 400 de metri pătrați. Acesta s-a derulat prin intermediul Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare din cadrul Ministerului Educației.

Lucrările de asfaltare pe drumul național DN 15B km 44, strada Mihai Eminescu, la intrare în orașul Tîrgu Neamț.

Drumul a fost reabilitat în totalitate.

O promisiune onorată de Ionel Arsene, deși mulți oameni din zonă au crezut ca e vorba doar de promisiuni ca de 30 de ani încoace.

Drumul 155 I pe o lungime de 3,5 km. Este drumul dintre Tîrgu Neamț și Tupilați.

Cu acest sector se completează cei 4 km de drum realizați cu un an în urmă.

Tot pe această porțiune se află și obiectivul „Amenajare pietonal și asigurare scurgere ape în zona Casei Memoriale Ion Creangă din Humulești“, în valoare de 1.627.000 lei.

Drumul județean DJ 155 C, care asigură accesul către Mănăstirea Neamț.

S-a toarnat covor asfaltic pe o lungime de 4 kilometri.

Proiectul face parte din programul de reabilitare a accesului către toate așezămintele monahale din județ .

Acesta este unul dintre drumurile cele mai frecventate de turiști.

Lucrările de regularizare a albiei râului Cracău.

O investiție totală de 69 de milioane de lei prin care vechile canale au fost decolmatate și îndiguite, astfel încât să poată prelua un volum mare de apă, în caz de viituri.

Tot aici s-au făcut două poduri și, extrem de important, s-a regularizat și modificat traseul conductei de gaz metan care alimentează inclusiv municipiul Piatra-Neamț.

Covor asfaltic pe E 85, între Casa de Apă și Ciohorani, pe o lungime de 19 km.

Tot în Roman, sensul giratoriu de la intersecția E 85 cu DN 28, inclusiv ieșirile către Roman, Suceava și Iași, au fost reabilitate.

Înainte de Ionel Arsene orașele care nu aveau primari de acceași culoare politică cu președintele CJ Neamț nu erau ajutate cu mai nimic.

Lucrările la drumul DN15 F, care face legătura între Mănăstirea Agapia și drumul DN15 C Piatra- Neamț – Târgu Neamț.
Un drum turistic de mare importanță pentru Neamț.

Acest sector de drum are 7 km și s-au executat pe el lucrările de turnare a covorului asfaltic.

Încă o promisiune onorată.

GUVERNUL PSD A APROBAT FINANȚAREA DE PESTE 21 DE MILIOANE DE LEI PENTRU PROIECTAREA NOULUI SPITAL JUDEȚEAN NEAMȚ Un prim pas, extrem de important, atât pentru pacienții din județul Neamț, pentru aparținători, dar și pentru angajații celei mai mari unități sanitare din județ a fost făcut prin decizia Guvernului PSD de a aloca suma de peste 21,5 milioane lei (aproape 5 milioane de euro) pentru finanțarea cheltuielilor de proiectare ale obiectivului de investiții „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț”.

Serviciului Județean de Ambulanță are opt ambulanțe noi, tip B și altele două tip C și șapte tip A.

A fost o gură de oxigen dată celor de la Ambulanță, de către Guvernul PSD .

Această dotare s-a dovedit a fi foarte utilă în contextul pandemiei ce a urmat.

Drumul județean 157 F, ce asigură accesul către Mănăstirile Secu și Sihăstria, a fost și el finalizat, astfel încât credincioșii care vin la cele două mănăstiri să aibă un acces cât mai facil.

De asemenea, pe acest tronson de drum au fost reabilitate, cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, trei poduri.

În urma demersurilor inițiate de către Consiliul Județean Neamț pe lângă Guvernul României au fost alocate 5,2 milioane de lei pentru refacerea digului de la Timișești cursul apei fiind deviat pe malul stâng pentru execuția acestora.

Acest dig este foarte important deoarece în această zonă sunt captările pentru apa ce merge la toată regiunea.

Ionel Arsene a insistat personal pentru ca această lucrare să fie executată cât mai repede.

Reabilitarea drumului național 15 D, Neamț – Vaslui a fost încă o promisiune făcută nemțenilor.

Acest drum a reprezentat una dintre cele mai mari probleme pentru infrastructura de drumuri din județul nostru.

Altă promisiune onorată.

La vizita Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, la Neamț, Arsene a promis romașcanilor că va face tot ce îi stă în putință pentru a convinge Guvernul României să sprijine comunitatea romașcană și infrastructura de sănătate din municipiu, în special. Iată că rezultatele nu s-au lăsat așteptate prea mult și după operaționalizarea ambulanței TIM, Municipiului Roman i-au fost alocate fonduri în valoare de aproape 700.000 de lei și pentru dotarea Spitalului Municipal de Urgență cu aparatura medicală de care avea nevoie.

Așa cum a promis Ionel Arsene, în timpul vizitei ministrului Transporturilor Răzvan Cuc la Neamț, drumul național 12 C, de la Bicaz la Lacu Roșu, a fost complet reabilitat.

Reabilitarea acestui drum a relansat turismul în zonă.

Și această promisiune a fost catalogată ca fiind una politicianistă dar iată că a fost onorată.

Covor asfaltic de la kilometrul 0 până la kilometrul 12, de la Bistricioara până în stațiunea Durău, cu fonduri proprii.

În următoarea etapă, cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, a fost reabilit axialul integral, până la Izvorul Muntelui.

Acum deja se dă în folosință și tronsonul Durău – Izvorul Muntelui.

Drumul județean 157 C, care face legătura între DN 15 și Sanatoriul Bisericani.

Investiția de peste 12,5 milioane de lei a presupus reabilitarea a șase kilometri de drum, supralărgirea acestuia cât și realizarea elementelor de protecție și a celor de siguranță pentru a aduce drumul la standardele unui drum județean.

Consiliul Județean Neamț a reconstruit scara spre Vârful Toaca, cea veche fiind distrusă de timp, iar riscul producerii de accidente era foarte mare din cauza pietrişului pe care se alunecă uşor. Peste cinci sute de trepte, 60 de tronsoane a câte trei metri lungime, de la altitudinea de 1771 la 1893 de metri, o lucrare făcută cu eforturi supraomenești menită a vă înlesni accesul către acest loc magic.

Drumul județean 157 A Dulcești-Văleni-Talpa.

Un tronson de 12 km reabilitați cu fonduri de la Guvernul PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Această investiție în valoare de 11 milioane de lei pe întreg tronsonul, a fost unul extrem de important pentru locuitorii din zonă, deoarece asigura legătura cu comunele Tupilați, Bîrgăuani și Dulcești.

Acest drum este unul de o mare importanță locală.

Promisiune îndeplinită.

Proiectul „Conservarea, protejarea, promovarea Muzeului Memorial Ion Creangă Humulești”.

Lucrările vizau îmbunătățirea infrastructurii acestui obiectiv esențial în patrimoniul cultural al județului Neamț, al României, precum și oferta pentru turiștii interesați de ținutul nostru.

Un proiect de importanță pentru turismul nemțean.

DN 15 D – reparații.

Un drum care traversează localitățile Gâdinți, Poienari, Pâncești și Bozieni.

Un traseu extrem de important pentru participanții la trafic care se deplasează pe ruta Roman – Vaslui.

Fapte, nu vorbe.

Ionel Arsene promitea locuitorilor din Țolici că va moderniza drumul județean ce le traversează satul și s-a ținut de cuvânt.

Acest tronson de drum de pe DJ 155 B a fost realizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Guvernul României alocând peste 2,5 milioane de lei proiectului și a înlesnit considerabil accesul locuitorilor din comuna Petricani spre Piatra-Neamț.

Drumul județean 157 A ce face legătura între Dulcești și Văleni.

Valoarea investiției de la Dulcești a fost de peste 11 milioane de lei.

Lucrarea a constat în reabilitarea si modernizarea integrală a 12 km de drum.

Fapte, nu vorbe.

Sectorul de drum de la Tupilați la Bîrgăuani, de pe DJ 155I, finanțare de aproape 3,5 milioane de lei .

Investiția a constat în lucrări de modernizare, reabilitarea podurilor si a podetelor ce traverseaza acest sector de drum si executie de santuri si rigole pentru protecția drumului.

Promisiune onorată de Ionel Arsene.

Reparații asfaltice la cele două tronsoane de drum ce asigura intrarea în municipiul Piatra-Neamt dinspre Bicaz în zona Ursuleți, respectiv Tîrgu Neamț, în zona Ocol.

Zone în care pietrenii și-au rupt mașinile până ce a a venit Ionel Arsene la conducerea CJ Neamț.

A promis că rezolvă aceste probleme și le-a rezolvat.
Promisiuni onorate.

Reabilitarea sectorului de drum ce face legătura intre localitatea nemțeană Săbaoani si cea ieșeană Mircești.

Deși a fost preluat din administrarea judetului Iași încă din anul 2013, acest sector de drum nu s-a bucurat de atenția autorităților până acum și nu a intrat în reabilitare, aflându-se intr-o stare de degradare avansată.

Fapte, nu vorbe.

Asfaltarea drumului DJ 127 A Dămuc – Huisurez pe o porțiune de 3,3 km.

A fost un proiect de infrastructură esențial pentru locuitorii din zonă, care au acces, în sfârșit, la un drum decent. Proiectul a fost finanțat din surse proprii ale Consiliului Județean.

Primarul din Dămuc a insistat, Ionel Arsene a promis și s-a asfaltat prima porțiune.

O parte dintre realizările care se leagă de numele lui Ionel Arsene nu sunt prinse în acest articol, deoarece sunt atât de multe că le pierde oricine șirul.
Ce este clar este faptul că în ultimii 4 ani, Ionel Arsene a atras mai multe fonduri și investiții în Neamț decât toți ceilalți președinți ai Consiliului Județean Neamț la un loc, de la Revoluție și până la el.

Asta spune totul. Asta explică de ce va fi votat din nou de nemțenii care văd și ei aceste lucruri.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. legio spune

    Asta numai voi o credeti !

  2. GROZA ILINCA spune

    Cu siguranță voi vota IONEL ARSENE , tot respectul pentru ce a realizat în acest mandat , dar sper ca în viitor să se implice mai mult și de TG.NEAMȚ și satele învecinate cu ieșire spre PAȘCANI și SUCEAVA . Nu prea am văzut prea multă implicare în această parte . MULTUMESC.

  3. ROCA C-TIN FLORIN spune

    Pentru d-ul Ionel Arsene respect pentru acest frumos bilant la finalul celor 4 ani si nici nu se discuta sa nu votam cat mai multi Nemteni pozitia 5 pe buletinele de vot!Jos palaria pentru realizarile din intreg Judetul care s-au concretizat in masive investitii in drumuri,spitale,aparatura de ultima generatie si atentia acordata tuturor celor care au fost in necaz la un moment dat in viata.Denota ca are calitati de a conduce cel putin inca un mandat iar cu sprijinul echipei din jurul lui si al PSD sa realizeze ceea ce Nemteni asteapta de mult timp ,un Spital nou ,drumuri bune si alte investitii in continuare!

  4. vasile spune

    piatra neamt izvoare margineni cand este dezastru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate