De ce cenzurăm în stil comunist comentariile pe ziarpiatraneamt.ro?

Unii comentatori sunt supărați pe faptul că li se șterg comentariile, neînțelegând de ce suntem atât de stricți cu cenzura. Deci, suntem datori să explicăm.

Acum mai mulți ani, Mihaela Stoica, fost deputat PDL, a dat în judecată publicația noastră pentru faptul că au apărut niște comentarii denigratoare. Nu a contestat în fața instanței conținutul articolelor unde o acuzam de multe ilegalități, ci doar comentariile injurioase și calomniatoare. În fapt, noi am șters mii de comentarii la adresa ei, dar cum valul de m**e era fantastic de mare, femeia promovând la acea vreme scăderea pensiilor și salariilor, au fost câteva comentarii care ne-au scăpat. Nu foarte multe și foarte injurioase, dar au fost vreo 10-20.

Pentru că noi am refuzat să oferim instanței de judecată de la Piatra-Neamț datele de identificare ale celor care au comentat ca să împărțim vina cu ei, judecătorul a hotărât ca, pentru nemoderarea tuturor comentariilor care o acuzau pe Stoica de faptul că fură sau este nu știu cum, să plătim daune de 15.000 lei.

A doua instanță la apel a diminuat cuantumul la 5000 lei și acum suntem la a treia cale de atac, la Bacău, și procesul continuă.

Deci, un judecător de la Piatra-Neamț a decis să plătim 150.000.000 lei vechi pentru că am moderat doar 99% din comentariile la adresa doamnei politician și pentru că la comentariile nemoderate nu am considerat că este etic să oferim datele de identificare ale comentatorilor ne-am asumat noi întreaga răspundere.

Atât timp cât la Piatra-Neamț există judecători dispuși să sancționeze o publicație cu o sumă atât de mare doar pentru niște comentarii prin care oamenii se exprimă liber și injurios, dar motivat, pentru că le-a ajuns cuțitul la os, suntem obligați să cenzurăm în stil comunist orice injurii, calomnii sau acuzații nefondate.

Ca să încheiem într-o notă amuzată. Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs, dar judecătorul de la Piatra-Neamț care a zis ca e nasol tare ca oamenii să se exprime liber, dar injurios în comentarii, a luat în considerare 2 mărturii ale unor doamne, două la număr, prietene ale politicianului PDL, doamne cunoscute în oraș, care au povestit în instanță cum Mihaela Stoica a fost demolată și a avut nevoie de consiliere psihologică ca să își revină după ce a citit comentariile negative din publicația noastră. Deci, un judecător din Piatra-Neamț a crezut sau s-a prefăcut că el crede cum un parlamentar PDL a fost devastat psihic și social de vreo 10-20 de comentarii urate.

Așadar, cât timp vom avea astfel de judecători la Neamț, comentariile care conțin acuzații nefondate, injurii sau calomnii vor fi cenzurate în stil comunist.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate