Transportul public din Piatra Neamț: Un pas important către viitor – Încă 20 de autobuze noi au ieșit astăzi pe traseu

0

Astăzi avem bucuria de a vă anunța că transportul public din Municipiul Piatra Neamț a făcut un pas semnificativ către modernitate, reușind astfel să se alinieze la standardele secolului XXI. Începând de azi, cu încă 20 de autobuze noi, vom circula în Piatra Neamț aproape exclusiv electric, marcând o etapă importantă în dezvoltarea sustenabilă a orașului nostru.

Bună ziua, vă mulțumesc frumos că ați venit astăzi la noi în bază. Avem vești foarte bune. De astăzi vom circula în Piatra Neamț 90% electric. Sunt unele zone unde încă nu se poate intra cu autobuze electrice, dar cred că în scurt timp vom putea accesa și acele drumuri. Deci, în sfârșit, transportul din Piatra Neamț este electric, cu autobuze noi, după cum puteți vedea în spate, și totul se transformă în ce ar fi trebuit să fie. Sperăm, vedeți că baza se dezvoltă, deci transportul public capătă în sfârșit o altă față, cum este și normal. Mulțumesc frumos, am să dau cuvântul Domnului Președinte al Consiliului Județean, Ion Asaftei.”, a declarat Cristian Sauciuc în deschiderea conferinței de astăzi.

Mulțumesc! Bună ziua tuturor! Iată-ne la un moment destul de plăcut, simțind o satisfacție firească, și anume că punem astăzi la dispoziție S.C. Troleibuzul, alte 20 de autobuze electrice, dintr-un program extrem de important, și dintr-un total de 59 de autobuze, 21 le-am pus la dispoziție în toamna anului trecut, și acum alte 20 de autobuze electrice, pentru modernizarea transportului în comun din Municipiul Piatra Neamț, pentru eliminarea poluării, și desigur pentru confortul călătorilor.

Este vorba de un program de 40 de milioane de euro, fonduri europene atrase, nerambursabile și, după cum vedeți, ne ținem de promisiunile făcute, adică, ne onorăm promisiunile față de cetățeni. Dincolo de această satisfacție, trebuie să subliniem și un aspect regretabil pe undeva, pentru că din nefericire, o administrație bicistică, o primărie unde cuvântul de ordine este incompetența la nivelul conducerii, s-a ajuns în situația prin devastarea structurii rutiere din Municipiul Piatra Neamț, să investim deja în primul lot de mașini, cele 21 pe care le-am pus în funcțiune și le-am predat către S.C. Troleibuzul anul trecut.

Este mare păcat, este regretabil că se întâmplă acest lucru. Sperăm într-o nouă administrație, sperăm ca 9 iunie să însemne altceva, să vină oameni competenți la conducerea acestei primării și să înțelegem odată că orașul și locuitorii din Piatra Neamț își doresc și trebuie să aibă o cu totul altă înfățișare, atât sub aspectul transportului rutier, al transportului de călători, cât și sub toate aspectele, din punct de vedere turistic și economic.

Iată că, așa cum spuneam și cu asta închei, ne-am ținut de promisiune, vor veni și celelalte 18 autobuze într-o perioadă, aș zice eu, de câteva luni. Vă mulțumesc pentru atenție, multă sănătate și o să vă rog să-mi permiteți să dau cuvântul colegului meu, domnului vicepreședinte Chitic.”, a transmis Ion Asaftei.

Eu sunt într-o postură care mă bucură și mă onorează. În anul 2015, când eram primar interimar la Piatra Neamț, creionam și gândeam, evident pentru acest proiect în parteneriat cu CJ, proprietarul societății de transport acest proiect pentru modernizarea transportului public din Municipiul Piatra Neamț, iată că soarta a făcut ca astăzi să mă aflu într-o altă postură, de reprezentant al instituției beneficiare pentru proiectul pe care îl gândeam și îl creionam la acel moment.

Trebuie să spunem faptul că vorbim despre un pachet complet pentru modernizarea transportului public din Piatra Neamț, care înseamnă autobuze electrice în integralitate și ecologice, și care înseamnă străzi care să arate corespunzător pentru a circula autobuzele, stații de așteptare pentru călători, e-tiketing și puncte de încărcare pentru autobuzele electrice. Practic, urmează ca în perioada următoare să fie finalizat întreg acest pachet și să avem în Piatra Neamț servicii de transport public care să mulțumească pietrenii și care să asigure cele mai bune condiții pentru a crește adresabilitatea și pentru a determina și pe cel mai sceptic dintre pietreni, care astăzi nu folosește transportul public, să facă acest lucru.

Vreau să aveți convingerea că toți cei care ne aflăm aici ne vom implica ca acest pachet de proiecte să fie pus în aplicare și să fie dus la capăt în cel mai scurt timp. Mulțumesc!

a declarat Dragoș Chitic.

Prin proiectele pe care le avem în implementare la Consiliul Județean ne preocupă atât dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, sănătatea, educația, cultura, dar și transportul public de persoane. Pentru societatea Troleibuzul am finalizat sau avem în implementare trei proiecte importante în valoare de 187 de milioane de lei și asta pentru ca nemțenii să beneficieze de un serviciu de transport public modern, la standarde europene și foarte confortabil.

Aceste autobuze au fost achiziționate în cadrul unui proiect de 66 de milioane de lei, având două componente: un contract de achiziție a celor 20 de autobuze, dar și refacerea, extinderea și modernizarea autobazei. Anul trecut am finalizat proiectul prin care vedeți că astăzi sunt 21 de autobuze care circulă în Piatra Neamț, iar prin PNRR vom achiziționa încă 18 autobuze. Pentru transportul ecologic suntem preocupați la Consiliul Județean și avem în implementare încă două proiecte importante, acela de transport școlar și vor fi achiziționate în perioada următoare 49 de microbuze. Dat fiind momentul de astăzi, să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun, mulțumesc tuturor!

transmite Adrian Păduraru.

Mulțumesc, în calitate de fost manager de proiect, astăzi sunt bucuros că culegem roadele pentru că foarte mulți cetățeni din Piatra Neamț reclamau că prin cartierele din oraș am avea nevoie și de niște autobuze mai mici. Iată că astăzi cele 16 care completează alături de celelalte 4 din acest lot parcul auto al S.C. Troleibuzul S.A. rezolvă în mare parte și această problemă a pietrenilor.

Suntem în momentul în care putem să facem comparații între două modele de administrație: unul care a propus un oraș inteligent și care înregistrează un eșec major, și celălalt care, pentru a realiza totuși un transport modern, un oraș „smart”, așa cum propuneau alții, a reușit să aducă și să implementeze acest proiect deosebit de folositor pentru toți locuitorii din Piatra Neamț.

Așadar, alături de Axa 3, care include și celebra stradă Izvoare, modernizată tot de Consiliul Județean, acest proiect în valoare de aproape 40 de milioane de euro vine ca o completare și un ajutor pentru toți locuitorii din Piatra Neamț, din partea Consiliului Județean Neamț, astfel încât să putem să ne mândrim și noi că trăim într-un oraș modern și să arătăm prin acest mod că reușim să punem umărul și nu doar vorbe goale, precum fac alții.

Sperăm că după 9 iunie să reușim să reparăm tot ceea ce s-a stricat, să aducem străzile la starea normală la care ar trebui să fie, astfel încât tot acest parc auto să poată să circule așa cum trebuie prin Piatra Neamț. Mulțumesc!

a declarat Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate