De astazi toti locuitorii Norvegiei au devenit milionari in moneda nationala

0

norwayoilCei 5,4 milioane de locuitori ai Norvegiei au devenit milionari in moneda nationala dupa ce valoarea activelor celui mai mare fond de investitii de stat a crescut in urma exploziei preturilor la petrol si gaze de pe piata international.

Valoarea activelor fondului Government Pension Fund Global a crescut la peste 5.019 miliarde de coroane norvegiene (600 de miliarde de euro) ceea ce inseama aproximativ 119.000 euro pentru fiecare dintre cei 5,4 locuitori ai tarii.

„Fondul este un success in sensul ca parlamentul a reusit sa puna deoparte bani pentru viitor. Sunt multe exemple de tari care nu au reusit sa faca acest lucru”, a declarat Øystein Dørum, economis-sef in cadrul DNB Markets.

Fondul pentru petrol investeste toate veniturile din petrol ale tarii si isi propune sa asigure un venit important mult timp dup ace resursele tarii vor fi terminate, scrie The Local. Astfel, norvegienii nu vor avea acces si nu vor putea cheltui banii, scopul fiind asigurarea bunastarii generatiilor viitoare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate