De astăzi, amenzi uriașe dacă parchezi pe locurile persoanelor cu handicap

1

Astăzi, 25 iulie, intră în vigoare Legea nr. 145 din 2020 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie a.c.

Conform legii, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Până acum, amenda minimă dacă parcai ilegal pe locurile destinate persoanelor cu handicap era de 1.000 de lei și putea ajunge până la cel mult 2.000 de lei.

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Nanu spune

    Politia doarme,politia locala doarme si mai tare ,,vorba aia a lui Caragiale ,,caldura mare ” ei grasi si frumosi ca niste porci ,halal tara ! Cocalarii cu masini de masini parcheaza in continuare pe locurile marcate ptr handicap si mame cu copiii !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate