De 1 Iunie poți „încălța un copil” – pe unul dintre cei mulți care merg „desculți prin viață, în drum spre grădiniță sau școală” – APEL UMANITAR pentru prevenirea abandonului școlar

0

Întrucât se apropie ziua de 1 Iunie și Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț are sub aripa sa ocrotitoare circa 300 de copii pe care îi ajută, Carmen Suciu, coordonatoarea cazurilor sociale, face un apel public către toți cei care pot contribui și care pot înțelege cât de importantă este prevenirea timpurie a abandonului școlar. Sunt mulți copii care nu au nici cu ce se încălța pentru a merge la grădiniță sau la școală, nu mai vorbim de haine, posibilitatea de a învăța într-un mediu sigur, curat… unii nici măcar nu știu ce gust are ciocolata.

Așadar, de 1 Iunie, fiecare dintre noi poate încălța un copil. Puteți contribui cu orice fel de mărime și, de asemenea, dacă doriți, puteți oferi și rechizite, dulciuri, baloane și orice alt dar care ar putea aduce zâmbetul pe chipul unui copil.


De opt ani ne sunteți alături, de opt ani noi, voluntarii îngerilor, împreună cu voi, cei cărora vă pasă, ne-am câștigat locul în inimioarele și viețile a sute de copii, tineri, familii, bunici lipsiți de sprijin, aflați în dificultăți, în situații de risc!

Împreună am reușit să fim părtași la salvarea de vieți, împreună am schimbat destine, împreună am aprins lumina speranței acolo unde neputința a stins-o! De multe ori desculți și cu burtă goală, unii copii se încăpățânează să creadă în magie, în noi, voluntarii îngerilor, și voi, cei cărora vă pasă. Deși au multe lipsuri, ei cred în povești cu prințese, cu final fericit. În basme în care sărăcia dispare la o bătaie din palme. În lumea acestor copii, o pâine și un litru de lapte alungă resemnarea și înfloresc zâmbete.

Să construim poduri în loc de ziduri! De câte ori ai vrut să întinzi o mână, să faci primul pas pentru a lămuri anumite lucruri, să repari sau să refaci legături, să te eliberezi de o povara nevăzută? Dă-ți voie să vezi dincolo de obstacole. Dă-ți voie să lași orgoliul la o parte și să îți imaginezi cum ar fi să construiești acest pod. Cum te-ai simți de cealaltă parte?

Avem peste trei sute de copiii în grijă, deci tot cerul e de partea noastră! Unul mai frumos și mai luminos ca altul! Minuni! De ziua lor să le fim alături! Noi și voi, cei cărora vă pasă, suntem bucuria lor.

Vino cu noi și schimbă destine, vino cu noi și fă o fapta bună! Hrănește, îmbracă sau încalță un copil! Îngerii și Dumnezeu ne unesc în fapte bune!

Sunt foarte bucuroasă că noi, Asociația Născută Înger, am reușit să creăm o punte de iubire între Dumnezeu și om, între om și om!

Am început proiectul „Desculț prin viață”. Anul acesta ne dorim ca de 1 Iunie să aducem 50 de copii la Centrul Social „Ella Suciu” pentru a le oferi daruri, să știe că nu sunt singuri, că îi susținem pentru a răzbate în viață prin educație și scolarizare!

1 iunie 2024 se va chema „DESCULȚ PRIN VIAȚĂ, în drum spre grădiniță sau școală”. Astfel, Asociația Născută Înger face un apel public cu sloganul: „ÎNCALȚĂ UN COPIL”. Avem 300 de copii, avem nevoie de orice mărime pentru încălțăminte, de la 14 până la 44! Sigur putem! Deja avem aproximativ 40 de perechi de încălțări strânse.

Accesul la educație e o problema de civilizație, de cultură și de bunăstare economică. Ajungem astfel să vorbim de programe educaționale, de importanța recuperării copiilor din medii defavorizate, dar uităm un lucru care e mai important decât orice, uităm să îi educăm și să-i susținem pe părinți să își ducă zi de zi copiii la grădiniță și școală, iar pe educatori și profesori să îi determine să revină cu drag, să îi învețe că educația le poate oferi altă viață, pentru ca mai târziu să nu îi regăsim printre miile de asistați sociali, șomeri, cerșetori sau infractori.

Cine poate încălța un copil este așteptat să se alăture în acestui proiect! De asemenea, mai avem nevoie de baloane, cărți de colorat, culori, dulciuri etc.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Donații cu mențiunea „încalță un copil”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate