Darul trăirii, darul alinării – despre cancer cu graţie

2

Societatea Scriitorilor din Judeţul Neamţ, Editura „Crigarux” şi Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ au invitat nemtenii marti, 10 decembrie 2013, ora 17.00, în Sala „Cupola” a Bibliotecii Judeţene la o întâlnire cu viaţa, prin faţetele ei de personaj capricios, din perspectiva volumului „Darul trăirii, darul alinării – despre cancer cu graţie” semnat de Maria Daniela Huţu.
Volumul este o confesiune în care împleteşte speranţa cu teama şi poate constitui un ghid de traversare a momentelor dificile.
Maria Daniela Huţu este absolventă a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe a Universităţii Bacău, iar pasiunea timpurie pentru literatură, modelată la cenaclul literar îndrumat de scriitorul Lucian Strochi, o urmează pe parcursul întregii vieţi.
După cum precizează criticul literar dr. Cristian Livescu în postfaţa cărţii „Cu un remarcabil har narativ, dublat de o vie memorie a detaliului şi sinceritatea comunicării, Maria Daniela Huţu ne oferă o emoţionantă spovedanie, în care drama personală se sublimează în document afectiv. O carte bine scrisă, cu discreţie şi sensibilitate”.
Volumul, apărut la Editura „Crigarux” din Piatra-Neamţ, i-a avu ca mediatori, la prima lor întâlnire cu publicul, pe dr. Ilie Echim, prof. Mihai Hanganu, psiholog Radu Năstase şi criticul literar dr. Cristian Livescu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Titlul, e doar o gaselnita comerciala. Despre cancer, oricat ai vrea, nu poti sa scrii „cu manusi” Calaul, cancer nu prea iarta, iar daca o face, poti sa fii sigur ca „beneficiarul” ori a avut zile, asa cum se spune-n popor, ori a cheltuit sume enorme pana sa-si recapete sanatatea. Sau, cel mai probabil, a fost diagnosticat in stadiul incipient si astfel chemoterapia sau excizia chirurgicala si-au avut rostul. In relatia om-cancer, nu exista gratie. E ori, ori.

    1. Maria Daniela Hutu spune

      E, in general, adevarat ce spuneti.
      E adevarat ca, de cele mai multe ori cancerul ucide, dar trist este ca cei cu cancer mor psihic inainte de a muri fizic. Cartea e doar povetea experientei personale, nu ofera solutii de vindecare, ci transmite doar ideea ca atat timp cat nu ai murit fizic, nu trebuie sa uiti sa traiesti (desi, uneori, ti se poate parea mai usor sa mori).
      De asemenea e scrisa cu intentia de a determina si pe altii sa nu uite ca, din cand in cand, un control medical poate face diferenta.
      Nu e scrisa „cu manusi”, ci cu sinceritate, iar gratia poate exista si in razboi (depinde de perspectiva). Va invit sa o cititi si apoi putem purta o discutie pe tema asta. Pana atunci parerea dumneavoastra este exprimata doar pe aparente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate