Nemteni, luati aminte: darea de mita se pedepseste

0

In cursul zilei de joi, 3 noiembrie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, în colaborare cu I.P.J. Dâmboviţa şi cu sprijinul D.G.I.P.I, au prins în flagrant un cetăţean, în timp ce oferea unui agent de poliţie 100 euro cu titlu de mită.


Cetateanul in cauza a fost prins în noaptea de 02/03.11.2011 conducând un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Pentru a nu i se întocmi dosar penal, S.C. i-a promis iniţial  poliţistului 100 de lei, apoi 100 euro. Politistul, corect, a refuzat mita si a sesizat ofiterii DGA, pentru ca a doua zi sa se organizeze prinderea in flagrant a soferului fara permis.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din Cod penal, raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000, procurorul de caz dispunând măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.”, se spune in comunicatul DGA Dambovita.

Acesta este un exemplu de corectitudine din partea unui ofiter de politie. Avem certitudinea ca si in Neamt exista astfel de exemple, motiv pentru care sfatuim soferii sa respecte regulile Codului Rutier si sa se gandeasca de doua ori inainte de a mitui un ofiter.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate