Dărâmați de durere, doi părinți din Piatra-Neamț duc lupta vieții lor, aceea de a-și salva copilul: internat în spital, Sebastian are nevoie de o minune [APEL UMANITAR]

0

Niciun exercițiu de imaginație nu ne-ar putea purta prin acest hău al disperării în care doi părinți din Piatra-Neamț și-au pierdut drumul, sensul vieții, rațiunea de mai fi. Au pornit, vrând nevrând, dărâmați de durere și dezarmați în ceea ce cu siguranță s-a transformat în lupta vieții lor: aceea de a-și salva copilul.

SEBASTIAN

Un diagnostic cumplit le-a spulberat toate speranțele unei vieți măcar normale, dacă nu fericite: leucemie limfoblastică – o afectiune hematologică severă determinată de proliferarea necontrolată în măduva osoasă hematogenă de celule imature numite limfoblaști. Acum Sebastian -elev în clasa a 4-a – a lăsat în urmă școala, prietenii, copilăria, fără a înțelege de ce i se întâmplă asemenea lucruri. Cum explici unui copil că viața rareori este dreaptă și că suferința vine fără niciun motiv?

Cazul în discuție a fost preluat de Monica Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare „Codrin” – după ce a fost contactată de părinții colegilor lui Sebastian care i-au solicitat implicarea – iar acum luptă și ea alături de părinți cu armele ei cele mai de preț: dăruirea, implicarea și compasiunea – o mamă la rândul ei care a cunoscut și simțit suferința în cele mai acute forme, cât pentru zece vieți:

Uneori viața te aduce brusc în pragul disperării… Îți arată că nu ești nimic, că nu poți face nimic, că nu te poți împotrivi, că tot ce poți face este să mergi mai departe …sau nu…alegerea îți aparține..

Dar când ești parinte… când copilul tău cel drag – lumina ochilor tăi… se îmbolnăvește … nu te poți opri nicio secunda din a lupta…cu lacrimi în suflet dar cu zâmbetul pe față…ca să nu îl îngrijorezi și mai tare … și cu speranța că totuși există și MINUNI.

Iar minunea o putem înfăptui cu toții, fiind alături de SEBASTIAN si părinții lui – cel mai nou caz al asociației noastre, pe care vestea năucitoare că are LEUCEMIE LIMFOBLASTICA i-a dărâmat …pe Sebastian fizic, fiind deja internat in Spitalul Sfanta Maria din Iasi, iar pe părinți psihic.

Șansa lui este să ajungă cât mai curând la Spitalul BAMBINO GESU din Roma, unde alți 5 copilași ocrotiți și susținuți de Asociația noastră și-au găsit tratamentul și vindecarea.

Puteți ajuta prin donatii in contul deschis pentru el invcadrul asociatiei noastre:

ASOCIATIA UMANITARA CODRIN

CONT UMANITAR LUNGU SEBASTIAN: RO93BTRLRONCRT00U0223322,

prin sponsorizari de la firme completând contractul sau prin completarea formularului 230 pentru salariați.

Orice bănuț este de folos… căci tare lung și greu va fi drumul lor ….

Viața ne oferă tuturor multe încercări și ne dă posibilitatea de a trece prin multe obstacole, dar …un astfel de necaz depășește toate celelalte …

A declarat Monica Sofron pe pagina sa de Facebook

Așadar, cei care consideră că pot fi solidari cu durerea acestei familii și vor să contribuie cu o sumă cât de mică pentru ca SEBASTIAN să lase în urmă acest coșmar, o pot face donând în contul asociației deschis pe numele lui – RO93BTRLRONCRT00U0223322 (Banca Transilvania), prin intermediul formularului 230, printr-un contract de sponsorizare sau pe REVOLUT la numărul 0733110928. Minunile există, e nevoie de oameni cu suflet ca ele să se întâmple…și de speranță!

Restul actelor care atestă diagnosticul pot fi puse la dispoziție de către familie, la cerere.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate