Dalai Lama poartă mască?

0

În business, la fel ca în politică nu poți construi o reputație din promisiuni și nici din repetarea strategiilor experimentale. Europa a avut răgaz întreaga vară pentru a pregăti măsuri de prevenție eficiente pentru al doilea val COVID-19, dar s-a considerat că probabilitatea răspândirii masive poate fi controlată prin soluții mai lejere decât anterioarele.

Prima situație nedorită o reprezintă supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă, problemă apărută în luna martie. După explozia epidemiei în octombrie, dublarea cazurilor la aproximativ două săptămâni arată o creștere similară cu cea din primăvară.

De ce recapitularea acestei triste traiectorii la scară continentală este abordată diferit de unele state? Cea mai vizibilă dintre diferențe constă în permiterea frecventării unităților de învățământ doar în unele zone, iar alte țări care au abordat măsuri lejere acum impun noi restricții(Suedia) Câteva state din Asia au demonstrat că pot ajunge la un nivel al numărului de infectați extrem de scăzut, din acest motiv unele voci susțin că europenii ar evita eradicarea cu adevărat, nesincronizând măsurile la nivelul UE. Nimic mai fals – strategiile care prezintă anumite modificări de la o țară europeană la alta pleacă de la comportamentul zilnic diferit al cetățenilor și alte particularități.

Totodată se fac raportări la capacitatea sistemului medical de a face față numărului de îmbolnăviri. Strategia izolării pe cât pare de viabilă, în aceeași măsură este și fragilă mai ales în cazul popoarelor de origine latină.

Tratamentele acordate la timp reduc riscul de boală severă, plasma autoimună este eficientă, un anumit grad de profilaxie pare funcțional, iar veștile bune despre existența unui vaccin sunt aproape.

Unele lanțuri europene de transmisie a SARS-COV-2 își au originea în stațiunile de schi din Alpi, urmărind focarele din februarie, apoi altele au conexiuni cu turiștii din Spania. Recent în Germania, țară cu un sistem performant de testare s-a ajuns la concluzia că izolarea și măsurile de ”lockdown” sunt mai eficiente față de testarea în masă.

Indiferent de câte mesaje conspiraționiste oferă mediul online, trebuie să facem un ultim efort comun și să respectăm cu încredere și strictețe măsurile legale impuse pentru a învinge această pandemie.

În filozofia orientală se consideră că trei lucruri nu pot fi ascunse mult timp-soarele, luna și adevărul.

Toți trebuie să purtăm mască!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate