Dacă vrea „Șefu'”, e posibil ca sursa de apă a orașului Piatra Neamț să nu mai fie poluată

5

Apele reziduale de la Bisericani conțin microbi intraspitalicești. Aceste ape sunt tratate doar cu clor, într-o stație de epurare făcută prin 1950.  Microbii intraspitalicești sunt rezistenți la clor, iar apa de aici ajunge în Bistrița de unde se preia, se epurează și merge la robinetele noastre.

Ion Rotaru, fostul primar al orasului Piatra Neamt, ne-a explicat de ce apele reziduale de la Vaduri – Bisericani ajung in panza freatica sau in acumularea de apa de unde se preia apa pe care o bem noi in Piatra Neamt. Domnul Rotaru s-a aratat increzator in realizarea, in curand, a unei canalizari in comuna, canalizare care sa rezolve aceasta problema, dar ar fi ceva probleme cu aprobarea de la „Sefu'” . Incercand sa aflam cine e „Seful” care isi permite riscul ca apele reziduale de la Bisericani, de exemplu, sa ajunga in panza freatica impreuna cu o sumedenie de microbi intraspitalicesti, am purtat o discutie directa cu domnul Ion Rotaru, primar al comunei Alexandru Cel Bun. Iata ce ne-a declarat:


Eu am realizat un memoriu in care am spus ca in comuna noastra sunt 39 de pensiuni. Am facut acum 2 ani un proiect care privea canalizarea, realizarea unui camin cultural, cu aceiasi oameni care lucrau la primaria din Piatra Neamt, cu aceiasi consultanti, dar nu aveam culoare politica. Am mai spus in memoriu ca exista 500 de vile, un cartier intreg de blocuri, sunt 3 scoli, exista Bisericaniul cu 6000 de bolnavi pe an, 200 de cadre medicale, exista sursa de apa de adancime de la Vaduri. Eu am cerut canalizare ca prioritate, insa pentru ca nu am culoare politica nu s-a intamplat acest lucru.

In opinia dumneavoastra cine este seful judetului?

Nu trebuie sa va spun eu, stiti foarte bine. Am prins 4 guvernari, dar asa ceva, ca acum, nu am auzit. Dar acesta este sistemul. A aparut acum aceasta masura, prin Ministerul Dezvoltarii, prin care mi s-au aprobat trei proiecte din patru. Aceasta am convenit si cu domnul Gh. Stefan.

Eu tot nu inteleg. Pentru ca o teava sa treaca prin comuna dumneavoastra, vorbiti cu seful? Pentru a respira, vorbiti cu seful?

Nu e vinovat el. E vinovat sistemul pe care l-au introdus cei de sus.

Atunci ce rost mai au ceilalti din sistem?

Nu au niciun rost.

Pai ce rost mai are CJ-ul, daca toate se aproba de seful?

Este o descentralizare prin centralizare. La fel ca si cu prim-secretarul. Nicio investitie din judet nu se realizeaza fara aprobarea prim-secretarului.

Sa inteleg ca avem un urmas de-al Mariei Gheorghe?

Da, mai mult decat atat, cu puteri mai mari. Asta e sistemul, asta e directia, asta facem. Acum avem aceste proiecte, sper sa le si prindem, macar doua mai importante. Am discutat si cu Apaserv pentru ca toate dejectiile, in prezent, se deverseaza in Vaduri, fara nicio epurare. Totul ajunge in Bistrita. A fost un scandal in presa pe acesta tema… Cei de la ApaServ au obturat teava si, in doua luni, apa s-a adunat in timp si au ajuns dejectiile in curtea unui om. Cei de la ApaServ au venit si urmeaza sa se gaseasca o solutie.

Si daca seful nu o sa vrea?

Eu i-am spus si doamnei Udrea, am atras atentia peste tot.

Pe aceasta cale, il rugam si noi pe „Sefu'” sa nu isi mai bage nasul in canalizarea de la Alexandru cel Bun, pentru ca tare am dori ca apele de la Bisericani unde se trateaza TBC-ul sa nu mai ajunga pe la robinetele oamenilor din Piatra Neamt. Noi avem alte notiuni despre circuitul apei in natura.
Va rugam frumos, „Sefu'”, dati dispozitie celor de la Compania Judeţeană „Apa Serv“, sa rezolve problema pana ce nu se agraveaza .
Va multumim, „Sefu'”, sa traiti!

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Grajdaru Naiv spune

  Si eu credeam ca urmasii de la secu inca hotarasc treaba cu canalizarile.Care „sefu” isi baga nasu in haznale?

 2. iosub janel spune

  Nu va mai bateti capul cu tot soiul de prostii, deoarece toti neavenitii ciugulesc in functie de statutul pe care il ocupa. Asa ca ia si seful Pinalti si slugile sale eterne ce se perinda de doua decenii cand la un partid cand la altul, iar noi cetateni de rand ne uitam asa cum se uita calicul in traista! Pentru banii europeni luati si sifonati in diferite scorburi gaunoase private, vor plati si copii copiilor nostri. Chiar credeti ca primarul X se cearta cu primarul Y sau cu cineva de la CJ? Toti sunt o apa si un pamant si asa vor ramane sau cum spuneau latinii: „Pulvis et umbra sumus”!

 3. unul spune

  Parca avem una dintre cele mai moderne statii de epurare din tara. Acum ca Rotaru a pierdut puterea si vede ca de pe urma lui Stefan a ramas ceva iar de la el nimic, se trezeste sa critice tot ce vede in jur

 4. dihorul spune

  Deci care-i treaba, care este, eu centrez, eu dau cu capul. Pai cine? cui? raspunde aici? Administratorul site-ului scrie articolul si tot el raspunde cetateanului? Bai echidistantule si deontologule! Hai, comment!

 5. x spune

  IN CE STADIU MAI ESTE PARCUL ACVATIC INCEPUT CU MARE TAM TAM ANUL TRECUT/?

  ADMIN : Se toarna placa de ciment de la primul nivel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate