Dacă vă place folk-ul, veniți pe 13 și 14 mai, la Târgu-Neamț
De zeci de ani, muzica folk românească unește oamenii. Fenomenul cultural „Cenaclul Flacăra“ a pus pe scenele țării versuri ale unor cunoscuți poeți pe note muzicale și a descoperit mari talente care încântă și astăzi publicul îndrăgostit de folk.
În weekendul 13-14 mai 2023, la Târgu-Neamț, veți avea ocazia să îi ascultați în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului B Zone Folk România pe unii dintre cei mai cunoscuți folkiști din țară și pe membrii Cenaclului Flacăra, însoțiți de Andrei Păunescu.
Sâmbătă, festivalul va începe la ora 16.00. Pe scena din parcul orașului încărcat de cultură și spiritualitate vor urca Grupul de copii „Ariciorii“, Sînziana Ailenei și Grupul „Magic Folk“, Paul Tihan, Andra Andriucă și Bogdan Onofrei, Trupa SPAM, Gheorghe Gheorghiu și Nicu Alifantis & Mirică – Gemini.
Duminică, în răsunet de chitare, vor concerta Asociația Culturală „Eu Cred“ din Tașca, Grupul „Zori“, cu Daria Boghean și Teodora Beleaua, Ana-Maria Filip, Andrei Păunescu și Cenaclul „Flacăra“, cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Magda Puskas, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa și Trupa „Totuși“.
Folk-ul românesc este îndrăgit de foarte mulți, datorită acompaniamentului chitarei care sporește emoţia celor cu inima mereu tânără, indiferent de vârstă. Cu atât mai specială este atmosfera oferită de muzica folk, cu cât evenimentele au un aspect informal, într-un cadru natural, în aer liber, la un foc de tabără, lângă un cort, alături de prieteni. Muzica folk este una dintre cele mai frumoase povești rostite pe scenele din România și rezonează cu toți cei care trăiesc sau își amintesc adolescența, tinerețea, prima iubire. Sensibilitatea versurilor și a interpreților este o experiență unică și merită simțită timp de două zile în orașul de pe malurile Ozanei, în Parcul Cetate.
Pe lângă numele consacrate ale folkului românesc, sunt invitate și tinere talente din județul nostru. Festivalul are ca principal scop promovarea imaginii Neamțului și a Regiunii Nord-Est din punct de vedere cultural și turistic, în vederea creșterii numărului de vizitatori. Astfel, turiștii vor putea descoperi, pe ritmuri de muzică folk, ospitalitatea locală, Ținutul Zimbrului și patrimoniul cultural deosebit al zonei străjuite de Cetatea Neamț.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu orașul Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă“ și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț.