Daca ati crezut ca a fost rau pana acum, veti vedea ca se poate si mai rau

0

Barack Obama: <<Ar putea urma o noua recesiune economica „sau mai rau”>>. Ingrijorarea si declaratia publica apartine celui mai puternic si mai informat om din lume si trebuie luata in serios. Cu alte cuvinte.  Romania nu va iesi din criza, ce e mai rau abia urmeaza.

Reactia presedintelui SUA vine in contextul in care este necesara o ridicare a plafonului datoriei Statelor Unite de catre Congres. Neridicarea plafonului datoriei SUA ar putea „crea o nouă spirală spre o a doua recesiune, sau mai rău„, a declarat Obama, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri la Casa Albă, cu utilizatorii platformei de microbloguri Twitter.

Economia Americii inregistreaza un deficit, ceea ce inseamna ca toate zvonurile legate de iesirea Romaniei din criza sunt false. Se pare ca oficialii americani incearca sa gaseasca o solutie eficienta pentru a evita colapsul financiar a uneia dintre cele mai puternice economii ale lumii. Practic, SUA nu are bani sa isi plateasca datoriile de aproape 15.000 de miliarde de dolari. Conform hotnews.ro, trezoreria a autorizat masuri extraordinare, care permit guvernului american sa se mai poata imprumuta pana pe 2 august. Dupa aceasta data, guvernul nu va mai avea dreptul sa se imprumute si nu isi va putea onora obligatiile, inclusiv serviciul datoriilor.

Presedintele american Barack Obama a avertizat ca o noua criza financiara globala ar putea izbucni in cazul in care Congresul SUA nu va majora nivelul maxim al datoriei publice.​ Sa speram ca Statele Unite vor gasi o solutie. Daca nu, se pare ca raul abia incepe si criza se va prelungi. Desigur, afectati vor fi oamenii de rand care, in conditiile actuale, se lupta sa supravietuiasca. Cine stie ce va mai urma…

Emilian Zaharia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate