„Cuza Vodă şi făcliile Unirii”, lansare de carte la Piatra-Neamț

0

Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi Fundaţia Culturală „G. T.Kirileanu” organizează duminică, 24 Ianuarie a.c., între orele 11.00-17.00, la Muzeul de Artă de pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ, lansarea şi prima zi de difuzare a unei cărţi-eveniment: „Cuza Vodă şi făcliile Unirii”.Cuza si facliile Unirii_Coperta-1
Însoţită de bogate şi inspirate ilustraţii ale graficianului bucureştean Vasile Olac, noua cartea pentru copii a scriitorului Constantin Bostan, apărută în aceste zile la Editura Doxologia din Iaşi, îşi situează personajele la un popas de seară dintr-o poiană din Dealul Balaurului, în apropierea oraşului străjuit de Turnul lui Ştefan cel Mare.
Cititorului îi sunt oferite astfel pitoreşti evocări ale unor evenimente ce au culminat cu făurirea Unirii din 1859, prin alegerea ca domnitor, atât în Moldova, cât şi în Muntenia, a colonelului Alexandru Ioan Cuza.
Parte din eroii cărţii şi din întâmplările cu patos şi umor povestite de aceştia aparţin meleagului nemţean şi urbei Piatra, iar noua scriere, în ansamblul ei, este şi o veritabilă lecţie de istorie, pe înţelesul foarte tinerilor cititori între 9 şi 14 ani, care pot primi şi autografe.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate