Cursuri de baby-sitting pentru femeile somere din Neamt

0

Proiectul „Femei pentru femei”, Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul OperaţionalSectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!, prin care Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA) şi-a propus să califice gratuit 2000 de femei din România în ocupaţia de bonă/baby-sitter, intră în cea mai importantă etapă a sa: organizarea cursurilor de calificare.


Autorităţile publice locale din judeţele Regiunii 1 Nord-Est şi cele din Regiunea 8 au fost printre primele care şi-au manifestat interesul pentru calificarea femeilor şomere sau neocupate în meseria de bonă/baby-sitter, aşa încât Fundaţia RAA a decis să dea startul organizării cursurilor de calificare in Neamt.

Fundaţia RAA, cu sprijinul partenerului său de proiect, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului, se ocupă de primii paşi necesari pentru îmbunătăţirea serviciilor de creştere şi îngrijire a copiilor pe timpul zilei, prin oferirea unei soluţii complementare sistemului public de creşe şi gradiniţe, unde sunt locuri insuficiente.

Inscrierile la aceste cursuri vor începe în luna noiembrie şi se vor face la sediul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ. Durata unui curs va fi de aproximativ trei luni de zile, perioadă în care se vor desfăşura 120 de ore de pregătire teoretică şi 240 de ore de practică în grădiniţe, creşe şi centre rezidenţiale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate