Cupa Hagi Danone: cinci ani de performanță susținută pentru cei mai talentați copii la fotbal din România

0

Cupa Hagi Danone: cinci ani de performanță susținută pentru cei mai talentați copii la fotbal din România
Câștigătoarea va reprezenta România la Cupa Națiunilor Danone din Brazilia!

NOTA: Editia a cincea a Cupei Hagi Danone isi desfasoara cea de-a cincea etapa zonala sambata si duminica (26-27 aprilie), in Piatra-Neamt. Competitia se adreseaza copiilor cu varste intre 10 si 12 ani, legitimati la echipe de club.

Participa echipele din sase judete: Suceava – ACS Bucovina Pojorita, Botosani – AFC Botosani, Iasi – CSMS Iasi, Bacau – AS Sport Club Bacau, Vaslui – AS Sporting Club Vaslui, Neamt – FC Ceahlaul Piatra Neamt.

Meciurile se vor disputa pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv „Stadionul Ceahlaul”. Cele sase echipe vor fi impartite in 2 grupe a cate 3; partidele din grupe vor avea loc sambata de la 9:00, 12:00 si 17:00, iar duminica se vor disputa semifinalele (ora 09:00) si finala (ora 12:00). Finala va fi urmata de o ceremonie de premiere; vor fi premiate primele 3 echipe clasate, precum si cel mai bun jucator al turneului, cel mai tehnic jucator al turneului, cel mai bun portar si golgheterul.

Ediția a cincea a Cupei Hagi Danone a fost prezentată oficial  în cadrul unei conferințe de presă. Cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi” și Danone România și le va oferi în continuare, copiilor pasionați de fotbal, ocazia să facă dovada talentului și ambiției lor.
Alături de micii participanți se va afla și în acest an, Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone. Danone România și Gheorghe Hagi le vor îndruma pașii copiilor într-o competiție care promovează respectul, valoarea, entuziasmul și toleranța. De asemenea, puștii care vor lua parte, vor putea învăța mai multe despre valorile sportive adevărate, dar și despre ce înseamnă o dezvoltare sănătoasă, bazata pe mișcare și pe alimentație echilibrată.
„Este foarte important să dezvoltăm și să încurajăm astfel de inițiative. Împreună cu Danone am creat mai mult decât un exemplu. Avem un model de urmat prin această competiție și sunt sigur că în acești cinci ani, am contribuit într-o anumită măsură la dezvoltarea unor copii de care vom auzi vorbindu-se peste ani”, a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.
La ediția din acest a Cupei Hagi Danone participă echipele campioane ale fiecărui județ din România. Cele 48 echipe se întâlnesc în cadrul a opt turnee zonale, câștigătoarele acestora calificându-se la Turneul Final.
Gazdele celor opt turnee zonale vor fi: Constanța (22-23 martie), Craiova (29-30 martie), Cluj-Napoca (5-6 aprilie), Timișoara (12-13 aprilie), Piatra-Neamț (26-27 aprilie), Alba-Iulia (10-11 mai), Ploiești (17-18 mai) și București (24-25 mai).
Misiunea noastră este să aducem sănătate prin alimente cât mai multor oameni. Alimentația corectă este esențială pentru sănătate, iar prin iaurturile Danone punem la dispoziția tuturor o alegere simplă care îi va ajuta să aibă grijă de sănătatea lor.
Prin proiectul Cupa Hagi Danone îi încurajăm pe copii să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare și alimentație echilibrată: fructe, legume, iaurt zilnic. Pentru Danone România acest program reprezintă și o contribuție semnificativă în societatea românească, totalizând 7 milioane RON investiți în organizarea competiției, dar, mai ales, este un motiv de mândrie că am susținut peste 30.000 de copii să-și trăiască visul și să devină, cu siguranță, campioni într-o zi. De-a lungul anilor, mulți fotbaliști care au devenit stele în fotbalul mare, s-au făcut remarcați la Cupa Națiunilor Danone: Phil Jones (Manchester United), Gabriel Torje (Espanyol Barcelona) și alții”, a explicat Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud-Est.
Turneul final al Cupei Hagi Danone 2014 va avea loc la Constanța, la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Ovidiu, pe 31 mai și 1 iunie. Pe 31 mai se vor disputa meciurile din grupe și cele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa marea finală națională.
Câștigătoarea Cupei Hagi Danone din acest an va reprezenta România la Finala Internațională a Cupei Națiunilor Danone la care vor participa echipe din 32 de ţări. Astfel, în octombire, câștigătorii Cupei „Hagi Danone” vor avea șansa să îl întâlnească pe Zinedine Zidane, ambasadorul Cupei Națiunilor Danone, și vor juca pentru trofeul mondial Danone în Brazilia.
Alături de Gheorghe Hagi, numeroase stele ale fotbalului mondial susțin Cupa Națiunilor Danone și pe micii fotbaliști: Cafu în Brazilia, Christophe Dugarry în Franța, Javier Zanetti în Argentina, Dimitar Berbatov în Bulgaria, Vitor Baia în Portugalia și mulți alții. Detalii pe www.danonenationscup.com/en/ambassadors/.
Cupa Hagi Danone este parte din turneul de fotbal Cupa Națiunilor Danone, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, susținut de FIFA și organizat la nivel internațional de grupul Danone încă din anul 2000. În România Cupa Hagi Danone este organizată cu sprijinul Federației Române de Fotbal.
Informații și fotografii oficiale sunt disponibile pe site-ul www.cupahagidanone.ro și pe pagina de Facebook a competiției, facebook.com/CupaHagiDanone.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate