Cumpără de lângă tine! Ajută economia locală

0
Imagine ilustrativă

În timp ce marile magazine sau mall-urile sunt sufocate de clienți, micile magazine de lângă blocuri strigă după ajutor.

Am dori să lansăm o nouă provocare, sau un îndemn, mai degrabă: o inițiativă de susținere a micilor antreprenori, de această dată pentru cei care fac parte din viața noastră de zi cu zi prin afacerile lor. Cafeneaua din drumul spre birou, magazinul cu de toate de lângă bloc, florăria de pe strada vecină sau bătrâna care stă pe bancă așteptând ore bune să vândă câteva legături de verdeață sau o pereche de „colțuni” împletiți. Am putea oferi numeroase alte exemple – sunt business-uri locale și sufletul oricărui cartier.

Piatra-Neamț este un oraș foarte mic, un oraș în care toată lumea se plânge că viața este scumpă, însă toate supermarket-urile sunt mereu pline de clienți. Ceea ce uităm noi, însă, este un lucru foarte important: în timp ce cumpărăm din marile lanțuri de magazine, petrecând minute în șir la casa de marcat pentru 1, 2 sau 3 produse, un magazin mic, din colțul blocului ne așteaptă cu rafturile pline de marfă pentru toate buzunarele, pentru toate gusturile.

Nu vi s-a întâmplat niciodată să rămâneți fără o pâine în casă? Cu siguranță ați găsit ajutor la magazinul mic de la parterul blocului, pentru că acela, spre deosebire de mai-marii din mall, înțelege că se mai întâmplă să ai nevoie și de „ceva pe caiet, până la salariu”.

Antreprenorii – indiferent de mărimea afacerii – plătesc taxe, impozite și creează locuri de muncă. Susținând micile afaceri de cartier, putem ajuta economia locală. Cumpără de lângă tine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate