Cumpără de la producătorii din Neamț! Leonte de la Ghindăoani vinde în Piața Centrală – ”Made in Neamț”

18

Am decis să începem să vă prezentăm producători din Neamț și locurile unde vând ei pentru a sprijini industria, comerțul, economia și tot ce este produs local. Prea mulți bani pleacă din acest județ în timp ce oamenii care produc ceva dau faliment unul câte unul.

Azi vă prezentăm un producător din Piața Centrală. Se numește Leonte, este din Ghindăoani. Produce aici, în Neamț, în comuna Ghindăoani, în 3000 m pătrați de sere și alte hectare de culturi și livezi, mere, roșii, cartofi, ulei presat la rece, murături și multe alte produse agricole.

O mână de oameni muncesc pe rupte ca să producă ceva cât mai natural în acest județ. Sprijină producția acestui județ cumpărând produse de la acești oameni care produc în Neamț.

Roșiile nu sunt toate la fel, cartofii nu sunt perfecți și marfa nu arată și nu e ambalată ca în marile lanțuri de magazine, dar cu siguranță sunt produse mai sănătoase.

I.R.
PS: Acest articol nu este unul plătit. El face parte din campania noastră ”Made in Neamț”

18 Comentarii
 1. Iulian spune

  Mereu cumpar de la ei, sunt cumparator fidel de anul trecut de cand i-am descoperit….un BIG LIKE de la mine…recomand cu incredere 🙂

 2. Ioana spune

  Felicitari familiei Leonte ! Sustin producatorii locali pentru efortul lor de a ne aduce produse de calitate. Eu i-am descoperit de ceva timp si ma aprovizionez constant de la ei.

  Apreciez initiativa jurnalistica.

 3. Micu emilia spune

  Mi-ar fi msi comod sa va gasesc la tg neamt sau sa pot veni la solar..

 4. Gicu spune

  Multe felicitari din partea mea acestei familii Leonte, producatorii chiar trebuie incurajati mai ales cei care se chinuie cu agricultura BIOLOGICA care este destul de costisitoare din cate stiu eu, dar si pe ceilalti. Mult succes pe viitor!

 5. Elena spune

  Care sunt criteriile ce stau la baza alegerii acestor producători? Sunt curioasă pentru că lucrez în domeniu și de multe ori eu producătorul privesc cum sunt fraieriți oamenii de …..”producători”. Printre noi sunt foarte mulți lupi deghizați…

  ADMIN: Acum la început luam la intamplare, ne interesăm cine sunt, ce fac si promovăm. Nu sunt criterii clare. ”Made in Neamt” eu un proiect autofinanțat și incercăm să îl reglăm din mers 🙂

 6. Gica spune

  Felicitari fam Leonte.Aveti mare curaj in tot ceea ce faceti.Va sustin si va admir.mult succes.

 7. Eu spune

  Vino puțin la scos de morcov la mine, poate atunci ai sa crezi ca se mai și produce la noi dar nu moca.

 8. Genoveva spune

  Mă bucur pentru această inițiativă de a promova produsele autohtone ! Felicitări!

 9. Pietrean spune

  De ce titularul vinde în piață ? Cine are grijă de tot pămîntul ? Soția poate cu vreo gașcă de purandei de prin sat .Mă întreb și eu ,îmi pare straniu ,vouă nu???

  ADMIN: Unde e scris ca vinde titularul? Eu habar nu am cine e titularul…. dumneavoastra stiti ?

  1. liliana spune

   Cum eu cunosc foarte bine familia Leonte , va raspund ca a fost pur si siplu o intamplare ca Titularul se afla la taraba in acel moment ,de obicei vinde sotia lui, el este zilnic in solar sau pe camp. Nu are rost sa credeti ca este asa simplu sa produci , daca vreti sa incercati este loc pt toata lumea……poate va convingeti singur de cata bunavointa, efort si rabdare este nevoie.

 10. Bogdan spune

  Felicitări Robert pentru inițiativă. As dori să sugerez faptul ca ar merita o secțiune aparte în cadrul publicației online care să cuprindă producători locali și orice alte servicii dezvoltate de antreprenori pe plan local. Ma bucur să văd articolul ăsta și voi merge să achiziționez produse de la dl. Leonte. Sper să nu se lase descurajat de gurile rele și nici de instituțiile statului și să transforme cei 3000 de mp în 30000 de mp!
  Mult succes dl. Leonte!

 11. un prieten spune

  O curiozitate am si eu…Domnul respectiv are certificare CERES Gmbh pe bune sau foloseste sigla aia doar pentru publicitate? De obicei stiu ca trebuia sa scrie si codul certificatorului sub sigla.

  ADMIN: Mergeți si verificați. Cine stie poate descoperiti că merită sa cumpărati de la el.

  1. Cornel spune

   Că inițiativa e de Felicitat ! In schimb Realistic vorbind , într-adevăr câți dintre ei vând propria marfă personal ? Când la piața de gros e plin de conaționalii noștri , care se unesc pin bănuții grămadă și i au.marfa omului din sera , câmp , curte toată odată , Dupa mare parte din produsele agricole ale noastre din RO ,. Ajung in POLONIA unde sunt sortate , preparate , ambalate și reexpediate. in Romania, de le găsim în rafturi la KF , cele mai multe , la piața L D , PROFI o parte, la carne cel puțin ei aduc lucrează cu Conțin ,e și de la ei din TM , La Noi in Neamț ar fi cei de la Zănești ,, prietenii,, d vstra , care au câteva puncte de lucru, desfacere a mărfii prin toate localitățile. mai mari din județ , după mai este tot din NT. AZO , deși Nu mai e ce era la început , că și în cazul Scuza și alții , când vrei să te extinzi peste tot sunt și riscuri ; de a fi furat , sa ți farame mașina cu care asiguri distribuția produselor , etc .A tot la producători locali , daca suntem în campanie. Poate fi inclus și Kubo ice _ Amicii deși ei fac înghețată , gelato cum spun cei din Diasporă . Per total e un Subiect de discutat , prezentat , Dar că și în alte situații cărțile se fac in alte locuri
   Și cei din Capitală care au Mega Image ,un lanț de magazine alimentare cu patron român , cunoscut dealtfel , Sorin Minea , care este și președintele Patronatului cărnii din Ro și tot cumpăra din alea mai mari. La P Neamț a apărut PROFI prima dată la Orion , după la Pietricica și mai New in. Maratei , fosta alimentara 28, De unde extinderea asta si pe ce Criterii mai ales , Oare.

 12. Dan spune

  Chiar am luat azi ridiche de la el. Omul e ok, te lasă să îți alegi ce vrei, cântărește ok… Iar prețul, cel puțin la el, e de bun simt. Nu știu alții ce cum vând. Printre ceilalți am identificat și lichele (cu ouă vechi sau produs efectiv mai scump fără nici o justificare). Oricum, fructele de la țărani direct și, pe cât se poate, locale sunt mai gustoase decât cele aduse de la distante mari. Btw, e un nene cu mere care produce înspre Tg Neamț și tot asa vinde în piață el cu taică-său, și omulețul ala e producător ok.

 13. Iulia spune

  tare ar fi bine sa fie intr-adevar bio,adica sa nu fie pus decat balega ca si ingrasamant,dar nu prea cred..oricum buna iniziativa de a cunoaste producatorii locali,felicitari pentru idee

 14. Viorel spune

  Bravo și jurnaliștilor cu astfel de inițiative!!!

 15. xx spune

  Or fi ele produse local,chiar as cumpara produse locale,dar oferiti fratilor produse de calitate si competitive ca pret.Nu am sa cumpar niciodata produse cu pret dublu sau triplu fata de supermarchet de ex si de calitate proasta(in supermarchet imi aleg fiecare produs dupa preferontele mele,cit despre bio lasati-o mai moale cele produse loca,se spune sint mai chimizate ca cele de import.si cite din ele chiar sint produse local?Mergeti la prima ora le depozitul cu produse de import din fosta fabrica de piine sa vedeti chiar si babutale cum cumpara verdeturi sa la revinda pe tarabe sau pe jos

 16. Felicia spune

  Bravo lui dar cati dintre producatorii autohtoni reusesc sa vanda la piete? ??? Putini….tot comerciantii sunt ce vin din jos cu rosii perfecte una si una….cu ardeii perfecti. .etc etc….aspect comercial spun ei….noi producatorii adevarati suntem tot mai marginalizati ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate