Cumetrie în plină pandemie. Forțele de ordine au oprit evenimentul și au dat amenzi

0

 Ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, aproximativ 100 de polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 96 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 111 de mijloace de transport și au fost legitimate 881 persoane.

Echipele de control au depistat 164 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, 3 sancțiuni contravenționale au aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Alte 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 24.000 de lei.

***

Pe parcursul derulării acţiunilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (botez) în incinta unui local public din localitatea Valea Ursului, la care participau aproximativ 90 de persoane.

Echipajul de poliție împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, s-au deplasat la fața locului, evenimentul fiind întrerupt de forțele de ordine.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât organizatorul evenimentului cât și administratorului localului public au fost sancționați contravențional de polițiști cu amenzi în cuantum total de 6.000 de lei.

sursa: IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate