Cum va fi acoperită reducerea CAS

3

Premierul Ponta a prezentat Guvernului un material prin care a arătat că reducerea CAS va putea fi acoperită prin încasări în plus din contribuţiile sociale aferente noilor locuri de muncă create (CAS, CASS, contribuţii de şomaj şi impozit pe venit), încasări suplimentare din TVA ca urmare a noilor potenţiale investiţii, recuperarea datoriilor de la firme aflate în insolvenţă, reducerea evaziunii la CAS, creşterea salariului minim în 2015 şi venituri bugetare suplimentare din creşterea economică nominală mai mare din 2015.

Argumentele prezentate pentru reducerea CAS de la 1 octombrie sunt creşterea economică, deficitul bugetar, datoria publică, industrializarea, fondurile europene absorbite, investiţiile în infrastructură, salariile mărite, pensiile şi măsurile sociale, locurile de muncă create, taxele-politica fiscală, încasările la buget şi reforma ANAF.

Ca şi efecte ale diminuării CAS ar fi scoaterea „la alb” a 77.000 locuri de muncă, creşterea investiţiilor străine directe, recuperarea de arierate ale firmelor la buget.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. domnu' dan spune

  Mai pe scurt, reducerea CAS va fi acoperita din impozitarea progresiva a cailor verzi pe pereti si din excedentul provenit din activitatea industriala de prins fluturi.

 2. Mos Craciun spune

  Dupa doi ani si un pic de guvernare PSD-ista nu s-a creat un loc de munca din zecile de mii promise.Ponta a spus, in canpanie, ca taxa auto e ilegala si ca trebuie gasita o solutie sa dea banii oamenilor inapoi. Dupa alegeri a dat faimoasa OUG nr.9 si a introdus Timblul de Mediu, un bir mai mare ca cel de poluare. A scumpit acciza la carburant, a pus taxa pe stalp, a vrut sa mareasca impozitul pe cladiri si pe masini etc. Asteptam, cu interes, de la o guvernare de stanga (sociala) taxa pe aer, pe fraier, etc.
  PS. Am uitat, am avut in schimb mult circ

 3. zasaundofmiuzic spune

  Apăi io zâc câ-i lipsâ semenul di intrebari, da nu vreu sâ intru in puolemica cu dvs ca numi dati comentul. Da asa-i cinstit sa v/o zâc. La buna vedere !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate